Sağlık Bakanlığı'ndan o aşı için ''sakın kullanmayın'' uyarısı

Sağlık Bakanlığı'ndan o aşı için ''sakın kullanmayın'' uyarısı
Güncelleme:

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, tetanoz aşısı olduğu öğrenilen bir aşının analiz ve değerlendirme süreci tamamlana kadar satışına blokaj uygulandığını açıkladı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Türk İlaç ve Serum Sanayii üretim tesislerinde yapılan denetim sonuçlarını kamuoyuna açıkladı. Yapılan açıklamada “Tetadif 0,5 mL IM Enjeksiyonluk Süspansiyon isimli ürünün TD047 partisine, gerekli inceleme, analiz ve değerlendirme süreci sonuçlanıncaya kadar İlaç Takip Sisteminde satış blokajı uygulanmış olup, mevcut bulunduğu sağlık kuruluşlarında ilgili partinin kullanımının durdurulması önem arz etmektedir” denildi. Söz konusu ürünün tetanoz aşısı olduğu öğrenildi.

Bununla birlikte Sağlık Bakanlığı ekiplerinin 3-7 ve 10-14 Ekim tarihleri arasında ve 17 Ekim’de üretim tesislerinde yaptığı denetimlerde de daha önce tespit edilmiş olan eksikliklerin giderilmediği tespit edildi. Denetim sonucunda firmanın ilaç üretimi için gerekli olan İyi Üretim Uygulamaları (GMP) belgesi kadar askıya alındı. Diğer yandan firmanın üretim yerli izin belgesinin de askıya alındığı ve eksikliklerin giderilmesi için firmaya belirli bir süre tanındığı öğrenildi.

Türk İlaç ve Serum Sanayi AŞ, Hepatit B aşısının Türkiye'de yerli üretimi için Güney Kore menşeli LG Chem ile geçtiğimiz yıl anlaşma imzalamıştı. Türk İlaç ve Serum Sanayi AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, anlaşma ile Hepatit B aşısının yerlileştirilmesi için ithalden imale geçiş sürecinin başlatıldığı belirtilerek, girilecek ilk ihalede yüzde 15 yerli malı avantajından faydalanılacağı bildirilmişti.

text-ad
Gibi'nin ardından Hasan Can Kaya ile Konuşanlar Exxen'den ayrıldı! Gibi'nin ardından Hasan Can Kaya ile Konuşanlar Exxen'den ayrıldı! İstanbul'da gece yarısı büyük yangın: Alevler her yerden görüldü! İstanbul'da gece yarısı büyük yangın: Alevler her yerden görüldü! İran bu sefer de Microsoft'un İsrail'deki binasını vurdu İran bu sefer de Microsoft'un İsrail'deki binasını vurdu Benzin ve motorine zammın, zammının, zammı geliyor! Benzin ve motorine zammın, zammının, zammı geliyor! TBMM'de yumruk yumruğa kavgaya neden olan zeytinlik teklifi kabul edildi! TBMM'de yumruk yumruğa kavgaya neden olan zeytinlik teklifi kabul edildi! Ekrem İmamoğlu'nun açıklaması sonrası jet soruşturma! Ekrem İmamoğlu'nun açıklaması sonrası jet soruşturma! İstanbul'un 7 ilçesinde ortaya çıkan yılanlar büyük endişe yarattı! İstanbul'un 7 ilçesinde ortaya çıkan yılanlar büyük endişe yarattı! ROK ''sıra İBB avukatlarında'' demişti... İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan tutuklandı ROK ''sıra İBB avukatlarında'' demişti... İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan tutuklandı Gıda sahtekarları listesi mide bulandırdı! Bize neler yedirdiklerine inanamayacaksınız! Gıda sahtekarları listesi mide bulandırdı! Bize neler yedirdiklerine inanamayacaksınız! Konut fiyatları ile enflasyon arasındaki makas uçuşa geçti! Konut fiyatları ile enflasyon arasındaki makas uçuşa geçti!
Hafta sonunun hava durumu belli oldu: Bir yanda sıcaklar diğer yanda ise yağış var! Hafta sonunun hava durumu belli oldu: Bir yanda sıcaklar diğer yanda ise yağış var! Yumurtalıklarını aldıran Türkiye'nin güzel şarkıcısının hayatı kabusa döndü Yumurtalıklarını aldıran Türkiye'nin güzel şarkıcısının hayatı kabusa döndü Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nde tarih yazıyor! Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nde tarih yazıyor! Sevgilisinden yeni ayrılmıştı.. Cemre Baysel cesur tarzıyla olay oldu Sevgilisinden yeni ayrılmıştı.. Cemre Baysel cesur tarzıyla olay oldu İsrail, İran'ı 60 savaş uçağıyla aynı anda vurdu: O anlar saniye saniye kamerada! İsrail, İran'ı 60 savaş uçağıyla aynı anda vurdu: O anlar saniye saniye kamerada! 11 evladımızı şehit eden eli kanlı terörist Kobani’de öldürüldü 11 evladımızı şehit eden eli kanlı terörist Kobani’de öldürüldü Victor Osimhen transfer sessizliğini bozdu: Galatasaray taraftarı istediğini bulamadı Victor Osimhen transfer sessizliğini bozdu: Galatasaray taraftarı istediğini bulamadı Gözü dönen cani baba 10 ve 14 yaşlarındaki 2 kızını uykularında bıçakladı! Gözü dönen cani baba 10 ve 14 yaşlarındaki 2 kızını uykularında bıçakladı! Otoyolda ''alkollü'' olduğundan şüphelendiği sürücünün midesinden çıkanlar şoke etti Otoyolda ''alkollü'' olduğundan şüphelendiği sürücünün midesinden çıkanlar şoke etti 26 ildeki son erken genel seçim anketinin sonuçları açıklandı 26 ildeki son erken genel seçim anketinin sonuçları açıklandı