Seçim sonrası dolar için korkutan tahmin

Seçim sonrası dolar için korkutan tahmin
Güncelleme:

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut gerçek enflasyon rakamları altında getirisi düşük kalan dolarla ilgili korkutan tahminini açıkladı.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut IMF gibi küresel bir kaynakla anlaşma yapılmazsa doların 25 liraya ulaşacağını öne sürdü.

"Dış ticarette mal dengesi aleyhimize dönüyor. Sattığımız malların düşük teknoloji içerdiğini, bu nedenle para etmediğini defalarca yazdık siz de ezberlediniz." diyen Zelyut, "Enflasyon yukarı gittikçe Lira'daki değer kaybının istikrarlı bir şekilde devam edeceğini düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Dolar kuru için korkutan tahminini açıklayan Zelyut "Enflasyon düşmeyecek, o zaman Lira'daki değer kaybı da azalmayacak. Kurda daha sıkıntılı günlere merhaba diyeceğiz" dedi.

"2022 gibi hareketli geçen bir yılda 254 milyar dolar ihracat, 364 milyar dolar ithalat yaparak yılı -110 milyar dolarla bitirdik. Şimdi dışarıda daha sıkışık geçmeye aday bir yılda vereceğimiz açığın gerilemesini beklemiyoruz" diyen Zelyut iktidar tarafından baskılanan Dolar/TL kuru için de tarih vererek korkutan tahminini şu sözlerle açıkladı:

"Açığın yaratacağı kur baskısının tüm mali tamponların harcandığı düşünülecek olursa ancak IMF gibi küresel bir kaynak ile yapılacak anlaşma ile hafifleyeceğini, aksi takdirde kurun 2023 sonbaharında 25 liraya ulaşacağını tahmin ediyoruz"

Evren Devrim Zelyut'un yazısının tamamı için...