Şırnak'taki Terör Saldırısı

Şırnak'taki Terör Saldırısı

Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve hastanede şehit olan Uzman Çavuş Can'ın acı haberi Mersin'deki ailesine ulaştı

MERSİN (AA) - Şırnak il merkezinde devam eden operasyonlar sırasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Cihangir Can'ın (27) Mersin'deki evinde yas var.

Askeri yetkililer, beraberindeki sağlık görevlileriyle Can'ın şehit olduğu haberini vermek üzere merkez Toroslar ilçesi Çukurova Mahallesi'ndeki ailesinin evine gitti. Bu sırada evin balkonunda bulunan anne Ümmü Can ile yakınları askeri yetkilileri görünce gözyaşlarına hakim olamadı.

Acı haber üzerine fenalaşan ve "Yavrum ben sırtımı kime dayayacağım" diyerek ağıt yakan şehidin annesini, askerler ve sağlık görevlileri teskin etmeye çalıştı.

Bu arada, Can'ın şehit olduğu haberi üzerine komşuları da taziyeye gelirken, eve Türk bayrağı asıldı.

Babasını yaklaşık 10 yıl önce kaybeden şehidin biri kız toplam üç çocuğu bulunan ailenin en küçüğü olduğu ve eşi Tuba Can ile geçen yıl şubat ayında evlendiği öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak il merkezinde devam eden operasyonlar sırasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan bir askerin şehit olduğunu bildirmişti.