Son ankette AK Parti seçmeninden Erdoğan'a kötü haber

Son ankette AK Parti seçmeninden Erdoğan'a kötü haber
Güncelleme:

MetroPOLL Araştırma tarafından yapılan geride bıraktığımız 2021 yılının son anketinde AK Parti seçmeninden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kötü haber çıktı.

MetroPOLL Araştırma'nın anketine göre, yurttaşlar iktidarın ekonomi politikasına güvenmiyor. AK Parti seçmininde bu oran yüzde 36,4, MHP seçmeninde ise yüzde 50,7 oldu.

MetroPOLL Araştırma, 'Ekonomi politikasına güven' anketinin sonucunu açıkladı.

Ankette katılımcılara 'Geçen bir yıl içinde hükümetin ekonomi politikasına güveniniz azaldı mı, arttı mı?' sorusu yöneltildi.

Katılımcıların yüzde 75,8'i 'Güvenim azaldı' yanıtını verdi. 'Güvenim arttı' diyenlerin oranı sadece yüzde 8,6'da kaldı, 'Değişmedi' diyenlerin oranı yüzde 13,8, 'Fikrim yok/Cevap yok' diyenlerin oranı ise yüzde 1,8 oldu.

Ankette partilerin seçmenlerinin verdiği yanıtlara yer verildi.

AK Parti seçmenin yüzde 36,4'ü, MHP seçmeninin yüzde 50,7'si hükümetin ekonomi politikasına güvenmediğini ifade etti.

CHP seçmeninde bu oran yüzde 97,4, İYİ Parti seçmeninde yüzde 92,4, HDP seçmeninde yüzde 97,6, DEVA'da yüzde 82,9, Saadet Partisi seçmeninde yüzde 100 ve diğer partilerde yüzde 92,9 oldu.

Kararsızların da yüzde 79,8'i ekonomi politikasına güvenmediğini ifade ederken, protesto oy kullanacağını söyleyenlerin yüzde 88,2'si hükümetin politikalarına güven duymadığını belirtti.

 

"İKTİDAR SEÇMENİNİN GÜVENİ AZALDI"

MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu Özer Sencar, Twitter hesabından ankete ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Sadece muhalefet seçmenleri değil iktidar seçmenlerinin de önemli bir kısmının iktidarın ekonomi politikalarına güveni azalmış" ifadelerini kullandı.

 

 

İşte o anket sonuçları:

Son ankette AK Parti seçmeninden Erdoğan'a kötü haber - Resim : 1

Son ankette AK Parti seçmeninden Erdoğan'a kötü haber - Resim : 2