Sürücüleri çileden çıkaran uygulamaya süper çözüm !

Sürücüleri çileden çıkaran uygulamaya süper çözüm !

Denizli polisi, sürücülerin en çok şikayet ettiği konuda örnek bir uygulamaya imza attı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü, Türkiye’de sürücüleri en çok sinirlendiren uygulamaların başında gelen ‘araç çekme’ konusunda sevindirici bir çözüm getirdi. Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali İhsan Doğan, Emniyet Müdürü Hüseyin Namal’ın talimatıyla hatalı parklarla ilgili yeni bir uygulama başlattıklarını belirtti.

Sorun çözülüyor
 
Araç çekmenin, ceza yazmanın sorunun çözümüne hizmet etmediğini ifade eden Doğan, sorunun çözümü ve trafik ekiplerinin  yoğunluğunun azaltılması için SMS’li uyarı uygulamasına geçtiklerini dile getirdi. Araç sahibinin sistemdeki telefonuna “Lütfen aracınızı bulunduğu yerden alınız. Aksi halde aracınıza ceza işlemi uygulanarak otoparka çekilecektir” yazılı mesaj attıklarını kaydeden Doğan, bu uygulamayla araç sahiplerinin kısa sürede araçlarını bulunduğu yerden çektiğini gördüklerini ifade etti.
 
Ali İhsan Doğan “Uygulama sayesinde trafik cezasına ve çekici beklenmesine gerek kalmadan sorun çözülmüş oluyor. Hem yanlış parktan dolayı mağdur olan vatandaşlar için kısa sürede çözüm üretmiş oluyoruz hem de araç sahiplerine kısa süreli parklar için cezai işlem uygulamamış oluyoruz. Araç sahibinin mesaja rağmen aracının başına gelmemesi halinde çekici ve cezai işlem aşamasına geçiyoruz” dedi.
 
Vatandaş çok memnun
 
Denizli Emniyet Müdürlüğü, aracını hatalı park edenleri önce uyarıyor, ardından aracı çekiyor. Denizlili sürücüler “İki dakikalığına bıraktığımız araba çekildiğinde kimyamız bozuluyordu. Bu uygulama çok büyük bir mağduruyeti giderdi” diyor.