Uyanış filminin yapımcısı Ali Avcı tutuklandı

Uyanış filminin yapımcısı Ali Avcı tutuklandı
Güncelleme:

15 Temmuz gecesini anlatan ‘Uyanış’ filminin fragmanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başına silah dayanan görüntülerden sonra filmin yapımcısı Ali Avcı tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başına silah dayanan görüntülerden sonra büyük tepki toplayan “Uyanış” filminin yapımcısı Ali Avcı, 13 Temmuz tarihinde Bağcılar’daki evinde gözaltına alınmıştı. Avcı’nın evinde saklandığı belirlenen ve Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki FETÖ soruşturması kapsamında hakkında arama kararı bulunan Doç. Dr. Fetullah Karabiber de gözaltına alınmıştı.

Emniyette sorgusu tamamlanan Ali Avcı Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderilen Avcı “Silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan tutuklandı. Avcı ile aynı evde yakalanan ve farklı bir soruşturmadan gözaltına alınan Doç. Dr. Fetullah Karabiber de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Skandal ! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evini basıp, ailesini öldürdüler !Skandal ! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evini basıp, ailesini öldürdüler !