Yarın okullar tatil mi ? Tatil haberleri gelmeye başladı

Yarın okullar tatil mi ? Tatil haberleri gelmeye başladı
Güncelleme:

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı illerde okullar yarın da tatil edildi.

Milyonlarca öğrenci yarın okul tatil mi ? sorusunun cevabını merak ediyor. Kar yağışının devam ettiği şehirlerden tatil haberleri gelmeye başladı.. İşte 5 Ocak 2016 günü olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların tatil edildiği iller..

ŞIRNAK'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Şırnak'ta etkili kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ile merkeze bağlı köy ve beldelerdeki okullar bir gün tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ile merkeze bağlı köy ve beldelerdeki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 5 Ocak Salı ara verileceği duyuruldu.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

ADIYAMAN'DA EĞİTİME KAR MOLASI

Adıyaman'da, yoğun kar yağışı sebebiyle, okullar bir gün tatil edildi.

Adıyaman Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sebebiyle, il genelinde, İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile Adıyaman İl merkezi İlçe ve Taşımalı Eğitim veren okullarda, eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

MALATYA'DA KAR TATİLİ

Malatya'da etkisini sürdüren kar yağışı dolayısıyla şehir merkezi ve ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.

Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi (Battalgazi-Yeşilyurt ilçeleri) ve ilçelerde ilk, ortakoul ve liselerde 5 Ocak Salı günü öğretime bir gün ara verilmiş olup, engelli kamu personeli ile hamile personel bir gün idari izinlidir" denildi.

ARTVİN'DE KAR TATİLİ

Artvin'in beş ilçesinde, kar yağışı ve aşırı buzlanma sebebiyle, okullar bir gün tatil edildi.

Artvin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Hopa, Şavşat, Yusufeli, Murgul ve Borçka ilçelerinde, kar yağışı ve aşırı buzlanma sebebiyle, 05.01.2016 tarihinde eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu.

KAHRAMANMARAŞ'TA EĞİTİME KAR MOLASI

Tüm yurdunu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve kuzey ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Kahramanmaraş Valiliği tarafından alınan kararın ardından, Kahramanmaraş merkez ve kuzey ilçelerinde okulların 5 Ocak 2016 Salı günü tatil edilmesine karar verildi.

Böylece; Dulkadiroğlu, Onikişubat, Elbistan, Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü'nde eğitime kar nedeniyle 1 gün süreyle ara verildi.

GÜMÜŞHANE'DE KAR TATİLİ

Gümüşhane'de bugün sabah saatlerinde başlayan etkili kar yağışının ardından 5 Ocak Salı günü il genelindeki tüm okullara tatil verilirken, hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olumsuz hava şartlarına bağlı olarak aşı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle il genelinde 5 Ocak 2016 Salı günü 1 gün süreyle eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu. Vali Yavuz, ayrıca öğrencilerle birlikte kamuda görevli hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağını kaydetti.

KİLİS'TE OKULLAR TATİL

Kiliste kar ve dondurucu soğuklar nedeniyle okulların bir gün süre ile tatil edildiği bildirildi. Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da bir gün izinli sayılacağı bildirildi.

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklama ile Kilis'teki ilk ve orta dereceli okulların bir gün süre ile tatil edildiği duyuruldu. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okulların tatil edildiği belirtilen açıklamada, "İlimizde görülen kar yağışı ve buzlanma sebebiyle, öğrencilerimizin soğuk hava şartlarından olumsuz etkilenmelerini ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde yaşanabilecek muhtemel aksamaları önlemek amacıyla ilk ve orta dereceli okullar, 05/01/2016 Salı günü, bir gün süre ile tatil edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, olumsuz hava şartları sebebiyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de, aynı gün bir gün süre ile idari izinli sayılacağı duyuruldu.

BİR TATİL HABERİ DE ELAZIĞ'DAN

Elazığ Valilisi Murat Zorluoğlu başkanlığında İl Hıfzısıhha Kurulu da, akşam saatlerinde yaptıkları toplantıda yoğun kar yağışı nedeniyle 5 Ocak 2016 tarihinde okulların 1 gün tatil edildiğini açıklandı. Tatilin il genelindeki tüm okulları kapsadığı belirtildi.

MERSİN'İN MUT İLÇESİ

Mersin'in Mut ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 5 okul yarın için tatil edildi.

Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamayan ilçeye bağlı Dağpazarı, Yalnızcabağ, Diştaş, Işıklar ve Göksu Mahallesi'nde bulunan okulların yoğun kar yağışı nedeniyle yarın 1 günlüğüne tatil edildiğini bildirdi.

GAZİANTEP'TE OKULLAR YARIN TATİL

Gaziantep Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle taşıma merkezli okullarda eğitime yarım gün ara verildiğini duyururken, bu sürenin yarın resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında tam gün olarak uygulanacağını açıkladı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Alınan meteorolojik tahmin verilerine göre, bölgemizde görülen kar yağışı, aşırı buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile 4 Ocak Pazartesi öğleden sonra taşıma merkezi okullar, 5 Ocak Salı günü ilimiz dahilindeki resmi ve özel tüm ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir." denildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personelin de 1,5 gün süre ile idari izinli sayılacağı duyurulurken, vatandaşların kar yağışı nedeniyle oluşabilecek tehlikelere karşı tedbirli olmaları istendi.

MARDİN'İN MİDYAT İLÇESİNDE OKULLAR TATİL
 
Mardin’in bugün okulların tatil edildiği Midyat İlçesi’nde yarın da eğitime ara verildi. Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, yaptığı açıklamada, "Kötü hava şartları nedeniyle ilçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun 04.01.2016 tarih ve 29 sayılı kararı ile Midyat’ın tüm köy ve merkez okulları 05-01-2016 salı günü tatil edilmesine karar verilmiştir" dedi.

BİNGÖL'DE EĞİTİME KAR TATİLİ

Bingöl'de etkisini gösteren yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi.

Bingöl'de geçtiğimiz hafta başlayan kar yağışı aralıklarla devam ederken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 05.01.2016'da merkez ve merkeze bağlı resmi ve özel anaokulları, ilköğretim ve ortaöğretime bağlı bütün eğitim kurumları bir gün süreyle tatil edilmiştir" denildi.

SİVAS'TA BAZI OKULLAR TATİL EDİLDİ

Sivas'ta olumsuz hava şartları nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verilirken, bazı ilçelerde de kar tatili uzatıldı.

Kent genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle Sivas'ın Hafik ilçesinde 2 gün, Divriği ve Yıldızeli ilçesinde 1 gün eğitime ara verildi. Şarkışla ilçesinde ise kar tatili uzatılarak yarın da eğitime ara verildi.

ÇATAK İLÇESİNDE 2 GÜNLK TATİL KARARI

Van'ın Çatak ilçesinde okullar 2 gün daha tatil edildi. Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerem göre yoğun kar yağışının beklendiği ilçede herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm ilçede okulların 5 ve 6 Ocak 2016 günü tatil edildiği bildirildi.

KIRŞEHİR'DE OKULLAR YARIN DA TATİL

Kırşehir'de sabah saatlerinde başlayan ve şiddetini arttıran kar yağışı sonrasında Vali Necati Şentürk okulların tatil edildiğini duyurdu.

Vali Şentürk kar tatili ile ilgili yaptığı açıklamada, "Olumsuz tabiat şartları kendisini hissettirmektedir. İlçe, köy ve kasabalarımızdan il merkezine gelen taşımalı eğitim gören öğrenciler var. Öğrencilerimizin de hayatlarını riske atmamak için meteorolojiden aldığımız hava tahmin raporlarını da esas almak sureti ile il merkezi ve köylerimizdeki okulları bugün ve yarın tatil etmiş durumdayız" dedi.

BATMAN'DA OKULLAR YARIN TATİL EDİLDİ

Batman'da okulların, soğuk ve olumsuz hava şartları nedeniyle yarın da tatil edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, soğuk hava nedeniyle il genelinde okulların bir gün daha tatil edildiği belirtildi. konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Batman Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle ilimiz merkez ve merkeze bağlı köy okullarında 05.01.2016 Salı günü olmak üzere eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi." denildi.

TRABZON'UN 7 İLÇESİNDEKİ BAZI OKULLAR TATİL

Trabzon'da kar yağışı nedeniyle oluşan elverişsiz hava şartlarından dolayı Araklı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Of ve Sürmene ilçelerinde tüm okullar, Arsin, Maçka ve Yomra ilçelerinde ise bazı okullar yarın tatil edildi.

Valilik'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Elverişsiz hava ve yol şartları nedeniyle 5 Ocak 2016 Salı günü Araklı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Of, Sürmene ilçelerinde tüm okullar, Arsin ilçesinde Oğuz İlkokulu, Şehit Haydar Arslan İlkokulu ve Atayurt Alparslan Ortaokulu, Maçka ilçesinde Çatak, Başar ve Akarsu İlk ve Ortaokulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullar, Yomra ilçesinde Çamlıyurt İlkokulu, Maden İlkokulu, Oymalıtepe İlk ve Ortaokulu ile Kaşüstü İlkokulu, Vilayetler Hizmet Birliği Özel Eğitim Okulu ve Özdil Mahallesindeki okullarda eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir." denildi.

KAYSERİ'NİN 1 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

Kayseri'de etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Sarıoğlan İlçesi'nde eğitime 1 gün ara verildi.

Kayseri'de gün boyu etkili olan olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle Sarıoğlan İlçesi'nde ilk ve orta dereceli okulların 1 gün tatil edildiği bildirildi.

Öte yandan kentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini koruyarak devam ediyor.

DİYARBAKIR'IN MERKEZ İLÇELERİNDE KAR TATİLİ

Yarın beklenen kar yağışı sebebiyle, Diyarbakır'ın merkez ilçelerinde okullar, bir gün tatil edildi.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde, kar yağışının devam edeceği ve yoğunlaşarak artacağı belirtildiğinden, ulaşım esnasında herhangi bir problem yaşanmaması ve buzlanma riski nedeniyle, 05.01.2016 tarihinde; ilimiz Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçe sınırları dahilinde bulunan (resmi-özel) tüm eğitim ve öğretim kurumlarında, eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir."

ORDU AKKUŞ'TA OKULLAR BİR GÜN DAHA TATİL

Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde devam eden kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz etkilerken, ekipler yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçedeki okulların yarın için tatil edildiği açıklandı.

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava Ordu'nun Akkuş ilçesinde de hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Akkuş Belediyesi ekiplerinin karla mücadele çalışmamaları aralıksız devam ederken yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yarın tatil edildi. Olumsuz hava şartlarıyla mücadelelerinin devam ettiğini söyleyen Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, "Karın yağmaya başladığı günden itibaren tüm ekiplerimizle sahadayız. İlçemizde kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor. Bugün yağışıyla birlikte tipide etkili oldu. Açtığımız yollar yeniden kapansa da şu ana kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gece-gündüz demeden çaba gösteriyoruz. Karla mücadele de Büyükşehir Belediyemizin ve ekiplerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

NEVŞEHİR'DE OKULLAR TATİL

Nevşehir'de aşırı kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Nevşehir Valiliği, İl Hıfzıssıha Kurulu'nun kararı gereğince aşırı kar yağışı nedeniyle il merkezi ile tüm ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda 05 Ocak 2016 Salı günü bir gün süreyle eğitime ara verildiğini açıkladı.

Yine İl Hıfzıssıha Kurulu'nun kararı gereği engelli ve hamile personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılmaları kararlaştırıldı.

SAMSUN'DA KAR TATİLİ UZADI MI ?

Samsun'da olumsuz hava şartları nedeniyle Alaçam ve Yakakent ilçelerinin tamamında, Tekkeköy ilçesinde ise taşıma merkezli okullarda 5 Ocak Salı günü eğitime bir gün ara verildi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Alaçam, Yakakent'in tamamında, Tekkeköy'de ise taşıma merkezli olan Büyüklü Anadolu Lisesi, Büyüklü İlkokulu, Büyüklü Ortaokulu, Kahyalı İlkokulu, Kahyalı Ortaokulu, Hamzalı Gölceğiz Cumhuriyet İlkokulu, Hamzalı Gölceğiz Cumhuriyet Ortaokulu, Yağbasan İlkokulu, Yağbasan Ortaokulu, Şehit Uğur Birinci İlkokulu, Şehit Uğur Birinci Ortaokulu, Güzelyurt İlkokulu, Güzelyurt Ortaokulu, Yaylageriş İlkokulu, Yaylageriş Ortaokulu ile birleştirilmiş sınıflı ilkokullar olan Gökçedere Kırancık İlkokulu, Akbaşlar İlkokulu, Sarıyurt İlkokulu, Kibarlar İlkokulu ve Yazılar İlkokulu'nda eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildi.

BİTLİS'İN İKİ İLÇESİNDE

Bitlis'in Hizan  ve Güroymak ilçeleri ile bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi.

TUNCELİ
 
Tunceli’de kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime yarın ara verildi. TunceliValiliği’nden yapılan açıklamada,  il merkezinde taşımalı eğitim gören ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitimin göremeyecekleri belirtildi.