''Bizim hayallerimiz'' fotoğraf sergisi açıldı

Güncelleme:

Hayal Evi Projesi’nin bir parçası olan “bizim hayallerimiz” Fotoğraf Sergisi 2 Temmuz Pazartesi günü Fethiye Kültür Merkezi’nde açıldı.

Seydikemer Kabaağaç İlkokulu’nda Üsküdar Amerikan Lisesi Sosyal Yardım Kulübü Başkanı Kaan Ertürk, Fethiye Galatasaraylı İş Adamları Derneği Başkanı Yunus Önder ve okul müdürü Yelda Leblebici’nin ortak çalışması ile yürütülen Hayal Evi Projesi’nin bir parçası olan “bizim hayallerimiz” Fotoğraf Sergisi 2 Temmuz Pazartesi günü Fethiye Kültür Merkezi’nde açıldı.

            Sergi açılışına Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, ilçe Milli Eğitim ve Emniyet müdürleri başta olmak üzere 200 kişi katıldı. Bu sergide öğrencilerin hayalleri anlatıldı. 80 öğrencinin 80 farklı hayali tek tek 80 fotoğrafta Kaan Ertürk tarafından tanıtıldı. Bu hayaller arasında sörfçü, okul müdürü, astronot, tır şoförü, kalp cerrahı, beyin cerrahı, kepçeci, hakim ve asker olmak gibi pek çok hayal yer aldı.

 ''Bizim hayallerimiz'' fotoğraf sergisi açıldı - Resim : 1

“bizim hayallerimiz” Fotoğraf Sergisi fotoğraflarının çekimi bu yılın Nisan ayında gerçekleştirildi ve her fotoğrafta bir öğrencinin hayali anlatıldı. Bu sergi ile hem Hayal Evi Projesi hakkında farkındalık yaratmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amaçlandı hem de öğrenciler hayallerinden vazgeçmeden hayallerine yönelik çalışsın diye onların teşviki hedeflendi. Sergiyi ziyarete gelmiş öğrencilerin kendi fotoğraflarını gördüklerindeki şaşkınlık ve mutlulukları onların bu hayalleri sonuna kadar kovalayacağının bir göstergesi oldu.

''Bizim hayallerimiz'' fotoğraf sergisi açıldı - Resim : 2

Kaan Ertürk açılış konuşmasında fotoğraf sergisinin projenin devamlılığı için önemine vurgu yaptı. Projenin kendisi için ne kadar değerli olduğunu ise şu sözlerle ifade etti:

''Bizim hayallerimiz'' fotoğraf sergisi açıldı - Resim : 3

“Bu projeyi hayata geçirirken benim için en önemli şeylerden biri bu projeyi öğrenciler için kalıcı kılmaktı. Bu projenin kalıcılığını sağlamak için fotoğraflardan daha iyi bir yöntem düşünemedim. Kendim İstanbul’da kimi fotoğraf proje ve sergilerinde yer almış olduğumdan Hayal Evi Projesi’ne de fotoğraf yönünü eklemeye karar verdim. Bu yolda ilerledikçe fark ettim ki, çektiğim fotoğraflar projeyi sadece kalıcı yapmayacak, aynı zamanda öğrencileri hayallerine yönelik adımlar atma konusunda teşvik edecek ve belki bundan yıllar sonra öğrencilerin evlerinin veya ofislerinin bir köşesinde hayallerini anlattıkları fotoğrafları veya sergi kitabını bulup gülümseyerek çocukluklarını ve masum hayallerini hatırlamalarını sağlayacaktı.”

''Bizim hayallerimiz'' fotoğraf sergisi açıldı - Resim : 4

Hayal Evi Projesi öğrencilerin hayallerini keşfedip hayallerine yönelik çalışabilecekleri ve farklı ilgi alanlarını deneyebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlayan bir projedir. Proje kapsamında Seydikemer Kabaağaç İlkokulu’na tabanı 40 metrekare ve doğal ahşap malzemeden yapılmış “Hayal Evi” isimli ek bir bina inşa edilmektedir. Bu binanın içi bilgisayarlar ve akıllı tahtalar gibi teknolojik ekipmanlar, boya malzemeleri ve kitaplar ile doldurulacaktır ve öğrencilerin hayallerine doğru çalışacakları bir ortam oluşturacaktır.  Projenin sürdürülebilirliği ve Hayal Evi öğrencilerinin hayallerini hiç unutmaması adına “bizim hayallerimiz” Fotoğraf Sergisi organize edilmiştir.

''Bizim hayallerimiz'' fotoğraf sergisi açıldı - Resim : 5

            Sergi 2 – 8 Temmuz tarihleri arasında Fethiye Kültür Merkezi’nde Fethiye halkı ve ziyaretçilere açık kalmıştır. Hayal Evi binasının inşaatı son hızla devam etmekle beraber bu bina Eylül ayında öğrencilerin kullanımına sunulacaktır.

''Bizim hayallerimiz'' fotoğraf sergisi açıldı - Resim : 6

 

 

Seçiniz...