Ertuğrul Özkök, Hürriyet'ten kovuldu mu, istifa mı etti?

Ertuğrul Özkök, Hürriyet'ten kovuldu mu, istifa mı etti?
Güncelleme:

Uzun yıllar Hürriyet gazetesinde genel yayın yönetmenliğini üstelenen ve geçtiğimiz günlerde gazete ile yollarını ayıran Ertuğrul Özkök, canlı yayında konuştu.

20 yıl aralıksız Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği yapan ve bu görevden alındığı Aralık 2009’dan beri köşe yazan Ertuğrul Özkök geçtiğimiz günlerde gazeteden ayrılmıştı.

CANLI YAYINA KATILDI

Ayrılık kararı sonrası Özkök, Haber Global ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık'la Az Önce Konuştum programına konuk oldu.

 AYDIN DOĞAN VE HALAY ELEŞTİRİLERİ

Özkök, yayından Aydın Doğan ile görüştüğü ve 'halay' görüntüleri hakkında konuştu. 

Özkök, şunları söyledi: 

''Epeydir Diyarbakır'a gitmiyordum. Bu hükümet güzel yatırımlar yapmışlar. HDP'li belediyeler de iyi yatırımlar yapmışlar. Orayı görünce şu duyguya kapıldım, burası Türkiye. Burası Türkiye'den ayrılmaz. Ben halay çektim de nerede çektim halayı, Kandil'de mi çektim. Kardeş Türküler harika şarkılar çalarken en sonda da beni getirdiler sahneye. Tama oynadım. Herkes oynadı ama benim üzerime kaldı. Ben dansı çok severim ama dans özürlüyüm. İki tane fotoğrafım var. Birisi küçücük bir çocukken ağabeyler fotoğrafımızı çekmişlerdi. İkincisi de Basın Yüksek Okulu'nda bir arkadaşımla fotoğrafımı ekip beni dans kralı ilan ettiler.

150 kişi dans ediyordu, herkes ayaktaydı. Herkes çok neşeli bir şekilde halay ediyorlardı. Halay çekmek tehlikeli bir şey. Zeybek oyna, zeybek oynarsan dövmezler. Halayda dayanışma var ya. Ben Erzurum barı da oynadım. Neyyire Özkan da fotoğrafımı çekti poster yaptı. Neyyire, Türk medyasının en önemli isimlerinden bir tanesidir. Birçok insan hayırlı olsun dedi. Ben işimi kaybettim. Benim Aydın Doğan'la toplantı yaptığımı yazdılar. Hiç böyle bir şey yok. Ancak ben Aydın Bey'le yazın buluşuyordum. benim dostluklarım devam ediyor. Aydın Bey'le de dostluğumuz devam edecek. Benim Erol Simavi Bey ve Belma Hanım ile de dostluklarım devam etti. Benim arkadaşlıklarım devam ediyor. Asıl ayrıldıktan sonra dostluklarım devam ediyor. Benim AK Partili bir şahsiyet dostumdu. Gece arardı beni kutlardı. Bir gün Bakan oldu, aradım telefonumu açmadı. O yüzden Aydın doğan ile dostluğum devam ediyor. biz dostluklarımızı devam ettiremezsek bu, iyi bir insani vasıf değildir bu. ''

 

AYRILIK AÇIKLAMASI
Özkök, Hürriyet'ten ayrılma sürecine ilişkin ise ''Kovulma lafı ne kadar kötü bir şey. Ben ayrıldım. Ayrılmak karşılıklı bir eylemdir. "Kovuldu" denilecek bir ilişkim olmadı'' dedi.
 PAYLAŞ