Galatasaray ve Aziz Yıldırım zirvede !

Galatasaray ve Aziz Yıldırım zirvede !
Güncelleme:

TSYD Ocak ayı raporunda, en çok konuşulan Galatasaray ve Aziz Yıldırım oldu !

Medyada en çok konuşulan kulüp Galatasaray, en popüler başkan ise Aziz Yıldırım oldu. İşte Medya Takip Merkezi’nin (MTM) yaptığı araştırmanın detayları…

Ziraat Türkiye Kupası’nda Son 16 Turu maçları sona erdi. Son 16 Turu maçları sonucuna göre, Medipol Başakşehir, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın çeyrek final kuralarına seri başı olarak katılırken Konyaspor, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Amed Sportif ise seri başı olmayan takımlar arasında yer alacak. Kura çekim tarihini belirleyen TFF Türkiye Futbol Federasyonu, “Çeyrek Final müsabakaları, Son 16 Turu sonucunda müsabakalarını kazanan 8 takım arasında ve çift maç eleme usulüne göre oynanacak. Yarı Final karşılaşmaları da, çeyrek final müsabakaları sonucu tur atlayan 4 takım arasında yine çift maç eleme usulüne göre yapılacak" açıklamasını yaptı.

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) araştırmasına göre, Ocak ayında medyada en çok konuşulan kulüpler arasında Galatasaray 80 bin 368 haberle listenin zirvesinde yer aldı. Fenerbahçe 77 bin 820 haberle listenin ikinci sırasında ve Beşiktaş 68 bin 168 haberle üçüncü sırada bulunurken; listenin devamında Trabzonspor 60 bin 708 haberle dördüncülüğe yerleşti. Bursaspor ise 36 bin 158 haberle beşinci sırada yer aldı.

Yıldırım, “Başkanlığı bırakmıyorum, buradayım”

Ocak ayının en çok konuşulan kulüp yöneticileri arasında 7 bin 114 haberle Başkan Aziz Yıldırım oldu. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde kulübün divan olağanüstü toplantısında konuşan Yıldırım, "Mayıs ayında bırakmıyorum, buradayım. Mayıs ayında, hazırladığımız bütçeleri sizlerin karşısına getireceğiz. Fenerbahçe bir karar alma dönemine geliyor" dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman 6 bin 708 haberle listenin ikinci sırasında, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek 5 bin 858 haberle listenin üçüncü sırasında yer aldı. Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı 2 bin 23 haberle dördüncü olurken, Trabzonspor eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu bin 317 haberle listeyi beşinci sırada tamamladı.

Mustafa Denizli, “Eleştiri hakkı kutsaldır”

MTM, spor kulüplerinin en çok konuşulan teknik direktörlerini de araştırdı. Rapora göre, Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli, 17 bin 161 haberle listenin birinci sırasında yer aldı. Denizli, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turnuvasında Galatasaray Gaziantepspor’u 3-1 yenmesinin ardından karşılaşma sonrası açıklamada bulundu. Maç sonrası göreve gelmesinin ardından basına yansıyan haberleri de değerlendiren Denizli, “Eleştiriler de doğaldır. Bizim görevimiz, fikirleri olumluya çevirmek. Taraftarımız da mutlu olmak istiyor. Ben ve takımım, beklentileri karşılamak için çalışıyoruz." sözlerini ekledi.

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, 13 bin 632 haberle ikinci olurken, sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Vitor Pereira 12 bin 357 haberle listenin üçüncü sırasında yer aldı. Milli takımın teknik direktörü Fatih Terim, 10 bin 198 haberle listenin dördüncü ismi olurken, Galatasaray’ın eski teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, 9 bin 567 haberle listenin beşinci sırasında yer aldı.

Listenin zirve ismi Arda Turan oldu…

Barcelona’da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, 15 bin 550 habere konu olarak zirvede yerini belirledi. Geçtiğimiz günlerde yeni yaşını kutlayan Turan, Barcelona-Atletico Madrid karşılaşmasında ilk defa eski takımı Atletico Madrid’e karşı forma giydi. Karşılaşması sonrası açıklamada bulunan Turan, “Hayallerimin tepesinde hep Barcelona vardı” diye sözlerine ekledi.

Galatasaray’ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz, Osmalıspor maçı öncesi West Ham’dan teklif aldığına yönelik haberler yer aldı. West Ham’ın yaptığı teklifin detayları ortaya çıkınca Yılmaz’ın sinirlendiği basına yansıyan haberler arasındaydı. Yılmaz, 14 bin 261 habere konu olarak listenin ikinci sırasında yer aldı.

Listenin üçüncü sırasında yer alan Lionel Messi’nin, transfer olabileceği yönündeki haberler basında yer alırken 12 bin 637 habere konu oldu.

Listenin dördüncü sırasında 9 bin 845 haberle Wesley Sneijder yer aldı. Geçtiğimiz haftalarda "Galatasaray Avrupa kupalarından men edilirse Sneijder'i geri götürürüm" diyen menajer Guido Albers’ın sözleri basında yer buldu. İstanbul’a gelerek Galatasaray - Kastamonuspor karşılaşmasını izleyen ve sonrasında açıklamada bulunan Albers, Sneijder’in Türkiye’de mutlu olduğunu ve kariyerine Galatasaray’da devam edeceğini söyledi.

Listenin beşinci sırasında ise 8 bin 783 haberle yer alan Persie yer aldı.