Gazeteci Hakan Gülseven o fotoğraf yüzünden tutuklandı

Gazeteci Hakan Gülseven o fotoğraf yüzünden tutuklandı
Güncelleme:

Gazeteci Hakan Gülseven, 2022 yılında sosyal medya hesabından “Kız Kulesi'nin restorasyonunu bu yapıyormuş. Estetik harikası” notuyla yaptığı paylaşımda yer alan bir kişinin kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle şikayeti nedeniyle tutuklandı.

Gazeteci Hakan Gülseven, Kız Kulesi’nin restorasyonunu yaptığı iddia edilen bir kişinin fotoğrafını paylaştığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gülseven, 2022 yılında sosyal medya hesabında “Kız Kulesi'nin restorasyonunu bu yapıyormuş. Estetik harikası" notuyla bir kişinin fotoğrafını paylaştı.

Daha sonra söz konusu kişinin restorasyondan sorumlu olmadığı ortaya çıktı.

Fotoğrafta yer alan H.B. isimli şahıs ‘hakaret' suçlamasıyla Gülseven’den şikayetçi oldu. Hakaret davası beraat ile sonuçlandı. Ardından “Kişisel Verileri, Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek veya Yaymak” suçlaması ile dava açıldı.

Gülseven, dava kapsamında yaptığı savunmada, fotoğrafın sosyal medyada dolaşımda olduğunu ve kendisinin özel olarak elde edip paylaşmadığını söyleyerek “Zaten sosyal medyada dolaşımda olan bir fotoğrafını paylaştım, bu nedenle bunun özel hayata ilişkin bir görüntü olmadığını düşünüyorum” dedi.

Mahkeme, Hakan Gülseven hakkında iki yıl hapis cezası verdi. Takdir hakkını kullanan mahkeme cezayı 1 yıl 8 aya düşürdü. İstinaf da kararı onadı.