Rıdvan Dilmen'den Beyaz Futbol'a gönderme

Rıdvan Dilmen'den Beyaz Futbol'a gönderme
Güncelleme:

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş maçı sonrası yaptığı açıklamalarda Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programına gönderme yaptı.

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Adanaspor Beşiktaş maçını yorumladı. Oğuzhan’ın bu sezon beklentilerinin altında olduğunu ifade eden Dilmen, Ricardo Quaresma’nın Beşiktaş’a uymak zorunda kaldığını bu yüzden daha olgun bir futbol sergilediğini söyledi.

Oğuzhan Özyakup’un geçen sezondan kötü olduğunu ama toplarlayacağını söyleyen Dilmen, “Sosassız oynamak çok zor geldi Oğuzhan’a. Gomez ile ver al yapıyordu. Aboubakar ile oynu yapamıyor. Sakatlık atlattı, fiziğinde düşü var. Bölgesi de değişti. Milli takıma iki maç sıkıştırsalar isteseler de kötü oynayamazlar. Oğuzhan da milli takımda iyi oynaycaktır. Toparlayacaktır ama benim beklentilerimiz altında. Öyle şeyler gösterdi ki geçen sezon. Bu sene Bşeiktaş’ın iki tane başarılı oyuncusu var. Atiba ve Marcelo. Bir de Tosic var. Gökhan da geriden geliyor. Tutturduğu zaman devam eden bir oyuncu, o fiziği yakaladı. Ceza sahasından çıkmıyor.”diye konuştu.

Ricardo Quaresma’nın müthiş bir yetenek olduğunu söyleyen Dilmen sözlerini şöyle sürdürdü:

“Quaresma taraftarın sevgilisi; çok da önemli bir değer. Bruma Türkiye’nin en etkili dediğimiz oyuncusu Portekiz’in U21 takımında oynuyor. Quaresma’yı tercih ediyor a takım hocası. Çok zor bir oyuncu teknik direktör açısından. Gülecek mi, ağlayacak mı, ne yapacağı belli değil. Mimikleri enteresan bir oyuncu. Beşiktaş’a, Beşiktaş kültürüne uymak zorunda kaldı.”

“Her programa saygımız var. Beyaz Futbol’a da saygımız var. Onlar bu formatı seçti. Bizler böyle tarz program yapsak inandırıcılığımızı kaybederiz. Biz NTV ve NTV Spor logosuna uymak zorunda olduğumuz için böyle davranıyoruz. Markanın getirdiği bir değer var. Belki biz o kanallara gitsek izlemezler, oralara ters gelebiliriz. Quaresma da geldi, Beşiktaş markasına uydu.”

“Cristiano Ronaldo’daki iç disiplin olsaydı dünya yıldızı olurdu. Hala Quaresma potansiyelinin altında oynuyor. Yıl sonunda Quaresma’nın 10-15 golü yok. Düşük devirde gitmeyi seviyor. Çok değerli bir oyuncu.”

AMK Gazetesi