''Vatanım Sensin'' dizisine suç duyurusu !

''Vatanım Sensin'' dizisine suç duyurusu !
Güncelleme:

''Vatanım Sensin'' dizisinin geçen hafta yayınlanan bölümündeki bir sahne olay yarattı.

Sabah'tan Ömer Karahan'ın haberine göre Kanal D'de yayınlanan 'Vatanım Sensin' dizisinin geçen haftaki bölümünde yer alan bir sahne ortalığı karıştırdı.

Bu sahnede; Ufuk Bayraktar'ın canlandırdığı 'Dağıstanlı', İngiliz casusu olduğu ve vatanına ihanet ettiği için abisi 'Refik'i öldürdü. Çerkesler, bu sahnenin yayınlanmasının ardından diziye tepki yağdırdı.

Çünkü dizide anlatılan döneme bakıldığında; 'Dağıstanlı' karakterinin aslında Çerkes Ethem olduğu, öldürdüğü abisi 'Refik Bey'in de milletvekili Reşit Bey olduğu anlaşılıyor. Reşit Bey'in kızı ve Çerkes Ethem'in yeğeni olan 82 yaşındaki Güner Kuban, dizideki bu olayın ardından savcılığa şikayette bulundu.

Bodrum'da yaşayan ve ailesi hakkında 'Bir Vatan Aşkına-Çerkes Ethem ve Ailesinin Gerçek Öyküsü' adlı bir kitap yazan Güner Kuban, "Bize bunları yaşatanların burunlarından her şeyi fitil fitil getireceğim" dedi. Kuban; amcası Çerkes Ethem ve babası Reşit Bey'in, TBMM'nin 30 Mayıs 2016'da aldığı kararla vatan haini olmadıklarının ispatlandığını hatırlattı.

 

Sabah