Doğuş Otomotiv'den ''25 maaş ikramiye'' açıklaması

Doğuş Otomotiv'den ''25 maaş ikramiye'' açıklaması
Güncelleme:

Dün akşamdan bu yana sosyal medyada olay olan "Doğuş Otomotiv'in çalışanlarına 25 maaş ikramiye ödedi" paylaşımları sonrasında Doğuş Otomotiv'den açıklama geldi.

Sosyal medyada, Doğuş Otomotiv'in çalışanlarına 25 maaş ikramiye ödemesi yaptığı şeklinde haberler hızla yayıldı. Bu iddiaya yönelik ilk açıklamayı ise Yüce Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce’den geldi.

Ancak, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtildi. Sosyal medyada dolaşan "Doğuş Otomotiv çalışanlarına 25 maaş ikramiye ödeme yaptı" şeklindeki haberler doğruları yansıtmadığı konusunda açıklama geldi.

Doğuş Grubu yetkilileri tarafından Patronlar Dünyası'na aktarılan bilgiye göre, söz konusu iddiaya ilişkin gerçek durum şu şekildedir: Sadece 2022 yılında, Doğuş Grubu bünyesinde yer alan ve Ahmet Yüce tarafından yönetilen Skoda biriminde çalışanlara 25 maaş ikramiye ödendi. Bu ödeme sadece Skoda birimi için geçerli olup, Doğuş Otomotiv çalışanlarının tamamına genel olarak böyle bir ödeme yapılmamıştır.

Doğuş Holding yetkilileri, bu yılın geçen yıldaki gibi çalışanlara 25 maaş ikramiye verilmediğini ve ayrıca sosyal medyada dolaşan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını Patronlar Dünyası'na ifade etti.

Doğuş Holding yetkilileri, bu haberlerin sosyal medyada hızla yayılması karşısında şaşırdıklarını ifade etti. Söz konusu haberlerin gerçek dışı olduğunu vurguladılar.