Otomobilinizi temizlemenin en eğlenceli ve ucuz yolu

Otomobilinizi temizlemenin en eğlenceli ve ucuz yolu

Otomobilinizi temizlemek için dğnyanın parasını harcamak zorunda değilsiniz.

Otomobilinizi temizlemek ve temiz tutmak için pahalı cilalar, oto şampuanları ya da temizleyicilere dünyanın parasını verme zorunda değilsiniz. Evde kolayca bulabileceğiniz ürünlerle otomobilinizin cilalanmış gibi görünmesini sağlayabilirsiniz.

Reader's Digest isimli dergide yer alan habere göre, otomobilinizi temizlemek ve uzun süre temiz tutmak için basit, ucuz ve ilginç önerilerimize kulak verin:

Parlaklık için saç bakım kremi: Otomobilinizi lanolin içeren saç bakım kremiyle yıkayın. Otomobilinizin cilalanmış gibi parlak olduğunu ve yüzeyinin yağmuru püskürttüğünü görünce sürekli otomobilinizi saç bakım kremiyle yıkamak isteyeceksiniz.

Otomobilinizin ön camını kolayla temizleyin: Uzun ve kuru bir mevsimden sonra yağmur yağınca kirlenmiş olan ön camınız kolayca çamurla kaplanır. Camınızın üzerine kola püskürterek bu lekelerden ve çamurdan kurtulabilirsiniz. Kolanın içindeki baloncuklar bu kirleri kabartacak. Ancak daha sonra yapışkan olan kolayı iyice duruladığınızdan emin olun. Yoksa temizleme çabalarınız toz ve kirin daha kötü hale gelmesine yol açacaktır.

Otomobilinizin farlarını parlatın: Evde kullandığınız cam silme sularıyla farlarınızı cilalayın ve yumuşak, pamuklu bir kumaş ile de güçlü bir şekilde ovalayın. Ayrıca otomobilinizin ön camını ve diğer pencerelerini torpido gözündeki ıslak bebek havlusuyla ovalayıp temizleyebilirsiniz.

Cam sileceklerinizi temizleyin: Ön cam silecekleriniz kirlendiyse, silecekleriniz camı temiz ve parlak yapmak yerine camlarınızı daha çok kirletecektir. Çeyrek fincan amonyak ile 1 litreye yakın soğuk suyu karıştırın. Bu karışımla ıslattığınız yumuşak bir kumaş ya da kağıt havlu ile kibarca sileceklerinizin iki tarafını da silin. Sileceklerinizi yerine yerleştirmeden önce kuru bir kumaşla silin.

Her şeyi daha net görebilirsiniz: Bir litreye yakın suyun içine çeyrek fincan amonyak ekleyin ve su sızdırmaz bir kapağı olan plastik şişeye doldurun ve otomobiliniz ön camı ile pencerelerini yıkamak için bu karışımı bagajınızda saklayın. Camlarınız kirlenmeye başlayınca bu karışımı çıkarın ve bir sünger ile silin sonra da yumuşak bir kumaş ya da kağıt havluyla camlarınızı kurulayın.

Kabartma tozunu temizleyici olarak kullanın: Yaklaşık 4 litrelik su kabına çeyrek fincan kabartma tozunu dökün, çeyrek fincan bulaşık deterjanı ile kap dolana kadar yeterince su ekleyin. Kapağını sıkıca çevirin, iyice çalkalayın ve bu karışımı daha sonra kullanmak için saklayın. Otomobilinizi yıkama zamanınız gelince, karışımı iyice çalkalayın ve sonra 8 litrelik kovanın içine bir fincan bu karışımdan dökün. Kovayı ılık suyla doldurun ve karıştırın, ev yapımı temizleme solüsyonunuz kullanıma hazır hale gelecektir.

Sokak kirlerini uzaklaştırın: Otomobilinizi çok fazla kırsal alanda, patika yollarda kullanıyorsanız ön camınız yağlı tozla kaplanacaktır. Bu çamurdan kurtulmak için ön camınıza tartar krem (Tartarik asidin potasyum tuzudur) püskürtün ve sabunlu suyla silin ve iyice durulayıp kurulayın.

Cilasız şaşırtıcı temizlik: 10 litrelik suyla dolu kovaya bir fincan gazyağı ekleyin ve bu karışımı süngerle otomobilinizin her yerine yayın. Yağacak ilk yağmurda, yağmur suyu yuvarlanıp gidecek ve otomobilinizin paslanma ihtimalini azaltacaktır.

Aracınızı yıkadıktan sonra bunlara dikkat edin

Sıcaklığı takip edin: Otomobilinizi hava çok sıcakken yıkamak (örneğin otomobilinizi kullandıktan sonra ya da doğrudan güneş ışığının altına park ettikten sonra) sabun lekeleri ve tortularının oluşmasına yol açacaktır.

Otomobilinizin kendi kendine kurumasına izin vermeyin: Otomobiliniz dışarıda kurumaya bırakmak ya da yıkandıktan sonra ıslak olduğu halde sürmek dış cephesinde göze hoş görünmeyen su lekelerine yol açar. Aşırı suyu emmek için lastik cam sileceği ile otomobilinizi kurulamak için yumuşak bir havlu kumaş ya da güderi kullanın.

Sağanak yağış vurdu, Edirne sular altında kaldı Sağanak yağış vurdu, Edirne sular altında kaldı Türkiye'de en çok değiştirilen soy isimler belli oldu Türkiye'de en çok değiştirilen soy isimler belli oldu İhtiyaç kredisi faiz oranları düşüşe geçti: İşte 250 bin TL için ödeme tablosu İhtiyaç kredisi faiz oranları düşüşe geçti: İşte 250 bin TL için ödeme tablosu Kocasının eski ortağı silahla iş yerini bastı, eşi kocasına siper oldu! Kocasının eski ortağı silahla iş yerini bastı, eşi kocasına siper oldu! Evde eşini birlikte gördüğü adamı öldürmüştü... Sanık başkomiserin cezası belli oldu Evde eşini birlikte gördüğü adamı öldürmüştü... Sanık başkomiserin cezası belli oldu Türkiye'nin ünlü YouTuber'ından kötü haber! Yanlış teşhis konulduğunu açıkladı Türkiye'nin ünlü YouTuber'ından kötü haber! Yanlış teşhis konulduğunu açıkladı Çalıntı kamyonetle yakıt alırken polis geldi; ortalığı birbirine kattı! Çalıntı kamyonetle yakıt alırken polis geldi; ortalığı birbirine kattı! Darphane 2 madeni paranın daha basımını durdurdu iddiası doğrulandı! Darphane 2 madeni paranın daha basımını durdurdu iddiası doğrulandı! YÖK üniversite kontenjanlarına neşteri vuruyor: İşte o bölümler YÖK üniversite kontenjanlarına neşteri vuruyor: İşte o bölümler Gözaltına alınan OnlyFans fenomenleri hakkında karar verildi Gözaltına alınan OnlyFans fenomenleri hakkında karar verildi
Değerli metallerde fırtına dinmiyor: Altın fiyatlarında ibre tersine döndü Değerli metallerde fırtına dinmiyor: Altın fiyatlarında ibre tersine döndü Yine Zonguldak, yine maden, yine göçük... 1 işçiye ulaşıldı, diğer madenciler göçük altında! Yine Zonguldak, yine maden, yine göçük... 1 işçiye ulaşıldı, diğer madenciler göçük altında! Eşref Rüya'nın yakışıklısı Çağatay Ulusoy sevgilisiyle aşka geldi! Eşref Rüya'nın yakışıklısı Çağatay Ulusoy sevgilisiyle aşka geldi! ''Jandarma'dan mesajlı taciz'' paylaşımı olay olmuştu, özür dilemesi yetmedi gözaltına alındı! ''Jandarma'dan mesajlı taciz'' paylaşımı olay olmuştu, özür dilemesi yetmedi gözaltına alındı! Yine adli emanet deposu yine hırsızlık: Yüklü miktarda altın ve döviz çalındı Yine adli emanet deposu yine hırsızlık: Yüklü miktarda altın ve döviz çalındı Burası Türkiye'nin müze köyü.... Her evin her duvarında bin 750 yıllık başka bir tarih var! Burası Türkiye'nin müze köyü.... Her evin her duvarında bin 750 yıllık başka bir tarih var! Beşiktaş-Galatasaray derbisinin tarihi belli oldu! Beşiktaş-Galatasaray derbisinin tarihi belli oldu! Her bölümüyle olay olan Jasmine dizisinin ipi komple çekildi! Her bölümüyle olay olan Jasmine dizisinin ipi komple çekildi! Sevgililer Günü’nü unutan kepçe operatörünün eşinden özür dileme şekli olay oldu Sevgililer Günü’nü unutan kepçe operatörünün eşinden özür dileme şekli olay oldu Sigarada beklenen zam dalgası başladı: En ucuzu 100 TL oldu! Sigarada beklenen zam dalgası başladı: En ucuzu 100 TL oldu!