Chelsea'de büyük kriz ! Sponsor...

Chelsea'de büyük kriz ! Sponsor...
Güncelleme:

Chelsea, Adidas ile olan anlaşmasını sonlandırdı. Adidas’ın ManU’ya verdiği rakamı talep eden Maviler, olumsuz yanıt alınca köprüleri attı.

İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea, resmi sitesinden yaptığı bir açıklama ile kulübün 2023 yılına kadar ürün tedarik sponsoru olan dünya devi adidas ile yaptığı anlaşmayı sonlandırdığını açıkladı. Spor çevrelerinde sürpriz olarak karşılanan bu kararın yankıları sürerken, Maviler’in neden böyle bir karar aldığı sorusunun yanıtları da ortaya çıkmaya başladı.
 
İngiltere basınından Daily Mail‘in haberine göre, Chelsea’nin adidas ile köprüleri atmasının nedeni kıskançlık! Geçtiğimiz yaz, Nike ile olan anlaşmasının sona ermesinin ardından adidas ile sözleşme yapan Manchester United’ın bu anlaşmadan yıllık 75 milyon Pound kazanmasını sindiremeyen Londra kulübü yetkilileri aynı rakamı talep edince ipler koptu.
 
adidas’ın yıllık 30 milyon Pound kazanan Londra ekibinin yeni bir ürün tedarikçisi ile yakın zamanda masaya oturacağı ve senede en az 50 milyon Pound isteyeceği konuşuluyor. Ayrıca Chelsea kulübünün, kontratı fesh etmesinden ötürü adidas’a tazminat ödemeyi kabul ettiği ve bu rakamın en az 40 milyon Pound olduğu konuşuluyor
 
Elit kulüplerle olan anlaşmalarını teker teker kaybeden Nike’ın, Chelsea’nin adidas ile fesih kararı almasında rol oynadığı, önümüzdeki günlerde Londra kulübü yetkilileri ile anlaşma yapmak için görüşeceği ve Maviler’in ödemesi gereken tazminat rakamını ödemeyi kabul ettiği iddia ediliyor.

Sporcope

Etiketler sponsor Chelsea adidas