Fury'nin lisansı askıya alındı

Fury'nin lisansı askıya alındı

Dünya ağır sıklet boks şampiyonu Tyson Fury'nin lisansı askıya alındı.

Tedavi görmek amacıyla tüm unvanlarını gönüllü olarak bıraktığını açıklayan dünya ağır sıklet boks şampiyonu Tyson Fury'nin lisansı askıya alındı.

İngiltere Boks Federasyonu, uyuşturucu kullandığını itiraf eden ve  sahibi olduğu Dünya Boks Birliği (WBA) ile Dünya Boks Organizasyonu'nun (WBO)  ağır sıklet boks şampiyonu unvanlarını bırakan 28 yaşındaki sporcunun lisansının  askıya alındığını açıkladı. Kurul, kararı doping ve sağlık sorunlarıyla ilgili  devam eden soruşturmaya dayanarak aldı.
 
Kariyerinde çıktığı 25 maçtan da zaferle ayrılan, geçen yıl kasım  ayında Wladimir Klitschko'yu yendiği mücadeleden bu yana ringe çıkmayan Fury,  Ukraynalı rakibiyle ayarlanan rövanş karşılaşmasının ilkinden sakatlığı,  ikincisinden ise sağlık sorunu gerekçesiyle çekilmişti.
 
Britanyalı boksörden geçen ay alınan örneklerde uyuşturucu maddeye  rastlanmıştı. İngiliz boksörün pozitif çıkan A numunesiyle ilgili  bilgilendirildiği ve kemerlerini kaybedebileceği basına yansımıştı.
 
Boks Federasyonu Fury'nin itirafının ardından boks lisansını iptal  etme ve unvanlarını geri alma konularını masaya yatırmak amacıyla hafta içinde  toplanmıştı. Fury'nin unvanlarını bırakma kararında, bu toplantının da etkili  olduğu düşünülüyor.

Etiketler lisans Tyson Fury