Mertesacker: ''Önemli olan kupadır...''

Mertesacker: ''Önemli olan kupadır...''

Arsenal'in Alman futbolcusu Per Mertesacker, Adidas'ın EURO 2016 için ürettiği top Beau Jeu'nun tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

Turnuva ile ilgili birçok konuya değinen Mertesacker'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:
 
"Benim oyum Ballon d'Or için kime gider? Zor bir soru. Harika oyuncular var futbol dünyasında. Dünyanın en iyi oyuncusu kim olur bunu daha iyi değerlendirecek kişilere bırakıyorum. Futbolun içinde olmayı seviyorum ve umarım harika oyuncuları zorlayabilirim."
 
"ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUM"
 
Premier Lig'i kazanmak istiyorum, bu benim kişisel hedefim. Sonra bir taraftar olarak Almanya'nın Berlin'de şampiyonluğu kutlamasını istiyorum. Büyük bir kupa daha, çok başarılı olan bu Almanya jenerasyonu için iyi olacaktır.
 
"ÖNEMLİ OLAN KUPA..."
 
"FIFA sıralamasını kimse hatırlamaz. Önemli olan kupadır. Büyük turnuvalarda fark yaratmak önemlidir. Takımlar FIFA'da 1 numara olmak için uğraşmaz, turnuvaya katılmak için uğraşır."
 
"BAŞKA BİR SPOR DA YAPABİLİRDİM AMA..."
 

Pantilimon, Manchester City'de 2. seçenekti, bu yüzden Sunderland'e gitmesi bence mantıklıydı. Sunderland'de büyük fayda sağlayabilir ve ligde kalma adına fark yaratabilir. Bunu yapabilecek bir oyuncu.
 
Boyu ile ilgili gelen soruya Mertesacker; "Bir futbol oyuncusu olmak zorunda değildim. Başka bir spor da olabilirdi. Ancak kendime dikkat ettim. Vücudumdaki sorunlarla iyi ilgilendim." cevabını verdi.
 

Sporx