Mililerden büyük hüsran !

Mililerden büyük hüsran !

A Milli Takımımız, kader maçında İspanya'ya farklı yenildi.

EURO 2016 D Grubu 2. maçında İspanya ile karşılaşan A Milli Takımımız, sahadan puansız ayrıldı.. Rakibi karşısında varlık gösteremeyen ay yıldızlılar, en iyi 3. olarak gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı...

EURO 2016 D Grubu ikinci maçında İspanya ile karşılaşan A Milli Futbol Takımımız, sergilediği kötü futbolla hayal kırıklığı yaratırken sahadan 3-0 mağlup ayrıldı ve gruptan çıkma umutlarını mucizelere bıraktı. İspanya ise adını bir üst tura yazdırmayı garantiledi

Nice şehrinde oynanan maça etkili başlayan İspanya, 34. dakikada Alvaro Morata, 37. dakikada Nolito'nun attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapatırken savunmada yapılan hatalar dikkat çekti.

Hücumda hiçbir organizasyon geliştiremeyen Ay-yıldızlılarımız, 48. dakikada yine Morata'ya engel olamayınca skor 3-0'a geldi. Bu golden sonra oyunu rolantiye alan İspanya, skoru korurken milliler rakip kaleyi rahatsız etmeyi başaramadı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca İspanya sahadan 3-0 galip ayrıldı ve zirveye yerleşti. Puanını 6 yapan İspanya gruptan çıkmayı da garantiledi. Türkiye ise puansız son sırada yer aldı.

Öte yandan kaptan Arda Turan tribünlerden gelen tepkiler nedeniyle kısa bir süre taraftarlarla gerginlik yaşadı.

Gruptaki son maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı, en iyi üçüncü olarak bir üst tura yükselmeye çalışacak. İspanya ise Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hakem Milorad Mazic maçın son düdüğünü çalıyor. İspanya bu sonuçla puanını 6'ya yükseltiyor ve grupta liderliğe yükseliyor. Milli takımımız ise 0 puanda son sırada yer alıyor.

90.DK: Maçın sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

88.DK: Burak Yılmaz'ın topuk pasıyla topla buluşan Yunus Mallı bekletmeden pasını Olcay Şahan'ın önüne bırakıyor. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Olcay Şahan uygun durumda sağ ayağının dışıyla vuruşunu yapıyor ancak top Cesar Azpilicueta'dan geri geliyor. Dönen topa sol ayağıyla vuran Olcay Şahan isabet kaydedemiyor.

86.DK: Caner Erkin'in rakip yarı alanın ortasından kazanılan serbest vuruştan ortasında savunmasına yardıma gelen Alvaro Morata topu karşılıyor.

82.DK: Caner Erkin, korneri paslaşarak kullanıyor. Gökhan Gönül'ün pasında tekrar topla buluşan Caner Erkin ofsaytta kalan oyuncu oluyor.

81.DK: Maçtaki son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cesar Azpilicueta oyuna girerken Jordi Alba kenara geliyor.

77.DK: Sol kanattan Caner Erkin'in ceza sahasına gönderdiği topu Olcay Şahan Yunus Mallı'nın önüne indiriyor, Yunus Mallı'nın plase vuruşunda top az farkla üstten auta çıkıyor.

74.DK: Sağ kanattan gelişen İspanya atağında Juanfran arka direğe ortasını yapıyor ama o noktaya hareketlenen hiçbir arkadaşı olmayınca top doğrudan auta gidiyor.

71.DK: İspanya takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Koke oyuna dahil olurken Bruno Soriano oyundan çıkıyor.

70.DK: Takımımızdaki son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yunus Mallı oyuna giriyor, Selçuk İnan oyundan alınıyor.

68.DK: Rahat bir şekilde kalemize doğru sokulan Bruno Soriano uzak mesafeden sol ayağıyla şansını deniyor fakat Volkan Babacan topu kornere tokatlıyor.

65.DK: Kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Sergio Ramos'un şutunda top barajdan sekiyor.

64.DK: İspanya takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. David Silva oyun alanının kenarına gelirken Bruno Soriano oyundan çıkıyor.

62.DK: Milli takımımızda ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Olcay Şahan oyuna dahil olurken Oğuzhan Özyakup saha kenarına gelen oyuncu oluyor.

60.DK: Sağ tarafta topla buluşan Juanfran pasını yerden David Silva'ya çıkarıyor. Selçuk İnan'dan topu kurtaran David Silva'nın şutunda top Hakan Balta'dan sekip kornere çıkıyor.

58.DK: Selçuk İnan'ın köşe vuruşundan ortasında Gerard Pique topu kafayla taca gönderiyor.

58.DK: Burak Yılmaz'ın tek pasıyla topla buluşan Arda Turan sağ ayağıyla ceza sahası içinden vuruyor fakat savunmadan seken top kornere gidiyor.

56.DK: Selçuk İnan'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta İspanya savunmasında Gerard Pique kafayı vuruyor ve topu tehlike bölgesinin dışına gönderiyor.

54.DK: Sağ kanattan Selçuk İnan'ın kullandığı kornerde savunma ön direkte topu kafayla karşılıyor.

52.DK: Gökhan Gönül'ün pasıyla savunma arkasına sarkan Burak Yılmaz rakibinden sıyrılıp sol ayağıyla vuruşunu yapıyor fakat top auta gidiyor.

50.DK: Andres Iniesta'nın ceza sahasına uzun gönderdiği top arka direkte kafayı vuran Alvaro Morata çerçeveyi tutturamıyor.

48.DK: Jordi Alba, goldeki asisti yapan oyuncu.

48.DK: GOL! Alvaro Morata ile fark üçe çıkıyor. Andres Iniesta'nın savunma arkasına attığı topa hareketlenen Jordi Alba kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda pasını Alvaro Morata'ya veriyor ve Alvaro Morata için gol vuruşunu yapmak hiç de zor olmuyor.

46.DK: Maçtaki ilk değişiklik milli takımımızdan geliyor. Nuri Şahin oyuna girerken Hakan Çalhanoğlu oyundan çıkıyor.

46.DK: Milli oyuncularımızın santrasıyla ikinci yarı başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Milorad Mazic'in ilk yarıyı sona erdiren düdüğü geliyor. İspanya soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gidiyor.

45.DK: İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

45.DK: Hızlı gelişen atağımızda Ozan Tufan pasını sol kanattaki Arda Turan'a atıyor. Arda Turan kendisine yardıma gelen Caner Erkin'in önüne bırakıyor. Caner'in ortasını savunma kafayla karşılıyor.

44.DK: Gerard Pique'nin yaklaşık 35 metreden şutunda top yandan auta gidiyor.

41.DK: Andres Iniesta'yı arkadan çekerek durduran Ozan Tufan, sarı kartla cezalandırılıyor.

38.DK: Arda Turan'ın ceza sahası dışından vuruşunda top yandan auta gidiyor.

37.DK: GOL! Maalesef top bir kez daha ağlarımıza gidiyor. Cesc Fabregas'ın savunmamızın arkasına havadan gönderdiği topta Mehmet Topal kafayı vurup uzaklaştırmak istiyor fakat top Nolito Agudo'nun önünde kalıyor. Nolito Agudo kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda yerden düzgün bir vuruşla topu kalecinin sağından filelerle buluşturuyor.

34.DK: Nolito Agudo, goldeki asiste imza atan isim.

34.DK: GOL! Alvaro Morata ile İspanya 1-0 öne geçiyor. Sol kanattan atağı sürükleyen Jordi Alba pasını Nolito Agudo'ya aktarıyor. Nolito Agudo'nun kavisli ortasında ceza sahası içinde bomboş pozisyonda kafa vuran Alvaro Morata topu filelerimize gönderiyor.

32.DK: İspanya kalemize tehlikeli geliyor! Sağ kanattan ceza sahasına giren Juanfran, yerden penaltı noktasına doğru çeviriyor. O noktaya hareketlenen Nolito Agudo şutunu çekiyor fakat top ayağına tam oturmuyor ve yandan auta gidiyor.

29.DK: Cesc Fabregas'ın pasında topla buluşan Nolito Agudo, ceza sahası dışından vuruyor ve top az farkla auta gidiyor.

27.DK: Topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu sağ ayağıyla falsolu bir şut gönderiyor ancak top üst ağlarda kalıyor.

25.DK: Juanfran'ın Arda Turan'a yaptıüğı faul sonrasında milli takımımız çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

24.DK: Rakip yarı alanda topla buluşan Hakan Çalhanoğlu, rakibi Cesc Fabregas'tan sıyrılıp sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde auta gidiyor.

22.DK: Orta alanda oyun kurmaya çalışan Gerard Pique'nin savunma arkasına uzun pasına hareketlenen Juanfran, ofsayta yakalanan oyuncu oluyor.

22.DK: Ani gelişen atağımızda Arda Turan sol kanattan topu taşıyor ve Oğuzhan Özyakup'a bırakıyor. Oğuzhan Özyakup arapasında Burak Yılmaz'ı topla buluşturmak istiyor ancak yardımcı hakemin bayrağı havada.

17.DK: Kazanılan köşe vuruşunu kullanmak için topun başına David Silva geçiyor. David Silva'nın ortasında top herkesi aşıyor.

15.DK: Sol kanattan ceza sahasına sokulan David Silva'nın kısa pasında Andres Iniesta bekletmeden şutunu çekiyor fakat top Hakan Balta'dan geri dönüyor.

12.DK: David Silva'nın köşe vuruşundan ortasına savunmadan gelen Gerard Pique kafayı vuruyor, yerden seken top üstten auta çıkıyor.

11.DK: Sol kanattan gelişen İspanya atağında Jordi Alba'nın yerden ortasında Hakan Balta Alvaro Morata'dan önce ayağını uzatıyor ve direğe de çarpan top kornere çıkıyor.

9.DK: Burak Yılmaz, rakibi Sergio Busquets'in yüzüne doğru elini koyunca hakem Milorad Mazic sarı kartına başvuruyor.

7.DK: Sol kanattan Nolito Agudo'nun kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Hakan Balta topu kafayla karşılıyor.

6.DK: Yarı alanımızda topu Oğuzhan Özyakup'tan kurtaran Alvaro Morata sol çaprazdan uzak mesafeden şutunu çekiyor fakat kaleci Volkan Babacan topu direk dibinde kornere çelmeyi başarıyor.

4.DK: Maçtaki ilk köşe vuruşunu İspanya kullanıyor. Korneri kullanan David Silva Nolito Agudo ile verkaca giriyor, bu oyuncunun sağ kanattan ortasında savunmada Mehmet Topal topu karşılıyor.

1.DK: Sergio Ramos, maçın hemen başında Burak Yılmaz'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor

1.DK: Sırp hakem Milorad Mazic'in işaretiyle müsabaka başlıyor. Karşılaşmadaki ilk vuruş İspanyol oyunculardan.

- İspanya takımı sarı-kırmızı forma ve mavi şortla, ay-yıldızlılarımız beyaz-turkuaz forma ve siyah şortla sahaya çıkıyor.

- Takımlar seremoni için sahadaki yerlerini alıyorlar. Milli marşlardan sonra mücadele başlayacak.

- İspanya'ya karşı kazandığımız tek galibiyet 1954 yılında Dünya Kupası Elemelerindeydi.

- İspanya ile toplamda 10 kez karşı karşıya geldik. Bu mücadelelerin 5'ini İspanya, 1'ini Millilerimiz kazanırken,4 maçtada eşitlik bozulmadı.

- İspanya ise Çek Cumhuriyeti ile oynadığı maçta sahadan 1-0 galip ayrılarak 3 puan almayı başarmıştı.

- Millilerimiz ilk maçında Hırvatistan ile karşı karşıya gelmişti ve sahadan 1-0'lık yenilgiyle ayrılmıştık.

- Allianz Riviera stadyum'unda saat 22:00'da başlayacak olan bu mücadeleyi Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek.

- Euro 2016 D grubu 2. maçında Milli takımımız, İspanya ile karşılaşıyor.

İLK 11'LER

İspanya: De Gea, Juanfran, Pique, Ramos, Alba, Busquets, Cesc, Iniesta, Silva, Morata, Nolito

Türkiye: Volkan, Gökhan, Mehmet, Hakan Balta, Caner, Selçuk, Ozan, Oğuzhan, Hakan, Arda, Burak

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada Hırvatistan, İspanya ve Çek Cumhuriyeti ile D Grubu'nda yer alan Türkiye, gruptaki ilk maçında Paris'te Hırvatistan ile karşılaşırken, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Şampiyonadaki ikinci sınavını son şampiyon İspanya karşısında verecek olan ay-yıldızlı ekip, rakibinden puan veya puanlar alarak, gruptan çıkma adına avantaj elde etmek istiyor.
Nice Stadı'nda yapılacak müsabaka, TSİ 22.00'de başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak.

Sırp hakem yönetecek
İspanya-Türkiye maçında Sırbistan Futbol Federasyonundan hakem Milorad Mazic düdük çalacak.
Karşılaşmada Mazic'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Milovan Ristic ve Dalibor Djurdjevic yapacak.
Dördüncü hakemliğini Belarus Futbol Federasyonundan Aleksei Kulbakov'un üstleneceği müsabakanın ilave yardımcı hakemleri ise Sırbistan'dan Danilo Grujic ve Nenad Djokic olacak.

İspanya ilk maçını kazandı

İspanya Milli Takımı, EURO 2016'daki ilk maçını kazanarak, şampiyonaya 3 puanla başladı.
Grubun ilk maçlarında Türkiye, Hırvatistan ile karşılaşırken, İspanya Çek Cumhuriyeti ile mücadele etti. Toulouse'daki maçta topu ayağında tutan ve baskı kuran taraf olan İspanya, buna rağmen net gol pozisyonu üretmekte zorlandı.

İspanya, savunma yapan Çek Cumhuriyeti karşısında 87. dakikada Pique'nin attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Nice Stadı
Yapımı 2013'te biten Nice Stadı'nın Fransa'ya maliyeti, yaklaşık 245 milyon avro olarak hesaplandı.
Dört binden fazla güneş paneliyle ihtiyacı olan enerjinin 3 katı fazlasını üretme kapasitesine sahip çevre dostu statta, jeotermal ısıtma sistemi ve zemin sulama amacıyla kullanılmak üzere çatıda yağmur sularının toplandığı hazneler bulunuyor.

Çoğunlukla futbol maçlarına ev sahipliği yapan yaklaşık 40 bin kişilik statta ayrıca ragbi maçları, konser ile diğer organizasyonlar da gerçekleştiriliyor.

İSPANYA-TÜRKİYE
STAT:
 Nice 
HAKEM: Milorad Mazic(Sırbistan)
SAAT: 22.00
YAYIN: Lig TV

İSPANYA: De Gea, Juanfran, Pique, Ramos, Alba, Busquets, Silva, Fabregas, Iniesta, Nolito, Morata
TEKNİK DİREKTÖR: Vicente Dol Bosque

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan, Arda, Burak Yılmaz
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim