Hırvatistan - Türkiye maçında skandaldan dönüldü

Hırvatistan - Türkiye maçında skandaldan dönüldü
Güncelleme:

A Milli Takımımız dün akşam Hırvatistan deplasmanından 1-0'lık galibiyetle ayrılırken, maçın 90+1'inci dakikasında bir skandaldan son anda dönüldüğü ortaya çıktı.

EURO 2024 Elemeleri D Grubu 6. maçında Hırvatistan ile karşılaşan A Milli Takımımız maçtan 1-0'lık galibiyetle ayrılırken maçın uzatma dakikalarında kritik bir an yaşadı.

Karşılaşmanın 90. dakikasında Hırvatistan bir korner kazandı. Kullanılan köşe vuruşunu Samet Akaydin karşılamak istedi ve kafasıyla yaptığı müdahalenin ardından top, Hakan Çalhanoğlu'nun omzuna isabet etti.

Hakem Anthony Taylor, bu pozisyon sonrasında penaltı noktasını gösterdi. Milli futbolcularımız, bu kararın ardından hakem Taylor'a yoğun itirazlarda bulundu.

Penaltının kullanılmasını istemeyen Taylor, VAR odasıyla yaptığı görüşmenin ardından izleme tavsiyesiyle monitör başına gitti. Pozisyonu inceleyen İngiliz hakem, kararını değiştirdi ve penaltı kararını iptal ederek 90+1. dakikada skandalın eşiğinden döndü.

Taylor henüz VAR odasıyla görüşmemişken, pozisyonu kulübede izleyen futbolcularımız kararın iptal edilmesi için büyük bir çaba gösterdi ve hakeme yoğun şekilde tepki gösterdi.