Paul Pogba ''milli takımı bıraktı'’ haberlerini yalanladı

Paul Pogba ''milli takımı bıraktı'’ haberlerini yalanladı
Güncelleme:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslamiyet ile ilgili verdiği demecin ardından milli takımı bıraktığı iddia edilen Paul Pobga'da açıklama geldi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United forması giyen Müslüman futbolcu Paul Pogba’nın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslamiyet hakkında söylediği skandal sözlerin ardından milli takımı bırakma kararı aldığı öne sürüldü.

‘ÇIKIŞINDAN RAHATSIZ OLDU’ İDDİASI
The Sun’ın ortaya attığı iddiaya göre; Fransa’da son dönemde İslamiyet’e karşı gösterilen tavır ve Cumhurbaşkanı Macron’un İslamafobik çıkışından rahatsız olan 27 yaşındaki yıldız oyuncu Milli Takım formasını bıraktı. Haberde Pogba’nın milli takıma vedasıyla ilgili bir resmi açıklamanın yapılmadığı belirtilirken bir sonraki maçta Fransa forması giymeyeceği belirtildi.

POGBA SOSYAL MEDYADAN YALANLADI
Ancak dünyaca ünlü yıldız hakkında çıkan bu haberi sosyal medya hesabından yalanladı. Instagram hesabından bir paylaşım yapan Pogba, The Sun’daki haber görüntüsünü kullanarak ‘Fake News’ (yalan haber) paylaşımında bulundu.

HAKARET İÇERİKLİ KARİKATÜRLER YANSITILDI
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, son dönemde Müslümanları ve İslami kuruluşları hedef almasıyla ülkenin farklı şehirlerinde İslam karşıtı uygulamalar görülmeye başladı.

Ülkenin Montpellier ve Toulouse kentlerinde, Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde 16 Ekim’de öldürülen öğretmeni anmak için resmi binaların duvarlarına Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun HZ. Muhammed’e yönelik hakaret içerikli karikatürleri yansıtıldı.

Dünya futbolunun mirası Pele 80 yaşında! Brezilya`nın ulusal hazinesi: Siyah İnci!

MACRON’DAN TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Yvelines bölgesindeki Les Mureaux komününde “ayrılıkçılık” üzerine düzenlenen bir toplantıya katılmış ve “Fransa’nın laik değerlerinin korunması” hedefiyle hazırlanan yeni bir plan açıklamıştı. Burada İslamiyeti hedef alan Macron, “Fransa’daki İslam’ı dış etkilerden kurtarmamız gerek. Laiklik, birleşik Fransa’nın çimentosudur. İslam, bugün dünyanın her yerinde kriz yaşayan bir dindir” diyerek tepki çekmişti.

Pogba’nın dışında Fransa Milli Takımı’nda görev yapan diğer Müslüman futbolcular Djibril Sidibe, N’Golo Kante, Benjamin Mendy, Nabil Fekir, Ben Yedder, Ousmane Dembele ve Adil Rami’den de benzer tepki bekleniyor.

POGBA: ‘İSLAMİYET HER ŞEYE SAYGILIDIR’
20’li yaşlarda Müslüman olduğunu söyleyen Paul Pogba, arkadaşlarıyla dua ettiğini ve kendisini çok iyi hissetmesi üzerine Müslüman olmaya karar verdiğini vurgularken; İslamiyetin medyada yanlış tanıtıldığına dikkat çekti. İşte Pogba’nın İslamiyet ile ilgili sözleri;

“Müslüman olmak beni çok değiştirdi. Hayatta bir şeyleri fark ettim. Belki de beni daha huzurlu bir insan yapıyor. Annem Müslüman olmasına rağmen ben Müslüman doğmadım. Ancak herkese saygı göstererek büyüdüm. İslamiyet, herkesin sandığı gibi terörizmle alakası yok. Medyada duyduğumuz şeyler çok başka. İslamiyet güzel bir şey. Tanımanız gerekiyor. İslamiyet, tüm insanlara ve her şeye saygıdır”

”İBADET ETMENİN SEBEBİ AF DİLİYORSUN…”
”Çok sayıda Müslüman arkadaşım vardı. Her zaman konuşurduk. Kendimi birçok konuda sorguladım. Sonra araştırma yapmaya başladım. Arkadaşlarımla bir kez dua ettik ve farklı şeyler hissettim. Kendimi gerçekten iyi hissettim. O günden beri devam ediyorum. Günde 5 kez ibadet etmek zorundasınız. Bu İslamiyet’in temellerinden biri. İbadet etmenin sebebi af diliyorsun ve sağlığın, sahip olduğun her şey için şükrediyorsun. İslamiyet, gerçekten zihnimi açtı ve belki de beni daha iyi bir insan yaptı. Öbür dünya hakkında çok daha fazla düşünüyorsun”

Sözcü