Quaresma: Türkiye ve Beşiktaş bir başka

Quaresma: Türkiye ve Beşiktaş bir başka
Güncelleme:

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Ricardo Quaresma, ülkesinde Beşiktaş ve Türkiye ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Quaresma, Dünya Kupası dönüşünde bir Portekiz televizyonuna konuştu, şu mesajları verdi: 2012 yılında Chelsea’de oynarken soyguncuların saldırısına uğradım. Bana doğru 3 silah çevrilmişti. O an kendimi ve korkumu kontrol etmeliydim. O an korkuyorsun ama bir yandan üstlerine de gitmek istiyorsun. Tepki vermediğim için şanslıyım. Zira belki de bugün hayatta değildim. Ailemin hayatımda yeri çok büyük. Ailem, karım, üç çocuğum… Onlar benim her şeyim. 

MUTLAKA O ÇİNGENE BİR ŞEY YAPMIŞ

Futbol hayatımda ise Porto’yu hayatım boyunca sevgi ve saygı ile hatırlayacağım. Ancak Portekiz’de bana hak ettiğim değeri verdiklerini düşünmüyorum. Çocukken bir gün okulda bir çocuk kayboldu. O da futbol oynuyordu. Bazı çocukların aileleri benden bildiler. ‘Mutlaka o çingene bir şeyler yapmıştır’ dediler. Bunları çok iyi hatırlıyorum. Ayrıca onlar benim hakkımda hep yetenekli olduğumdan bahsederdi ama hep olduğum yerde kalacağımı söylediler. Bu sözler de beni hayatım boyunca motive etti. 

FUTBOL KÖTÜLÜKLERDEN KORUDU

Türkiye’de ve Beşiktaş’ta ise bambaşka tepkiler aldım. Beni çok seven insan var ve onların sevgilerine layık olmaya çalışıyorum. Bugün özgüveni yüksek ve gururlu bir yetişkin olarak, mutlu ve isyankar bir çocukluk geçirdiğimi söyleyebilirim. Yaşamak için çok mücadele ettim. Hayatım boyunca hep kötülükleri aştım. Uyuşturucu ve alkole ‘Hayır’ dedim. Büyüdüğüm diğer çocuklar ise alkol ve uyuşturucuya yöneldiler. Ben ise futbol sahalarını ve futbol topunu seçtim. Bazı zamanlar babamın desteği olmadı ama bugün harika bir ilişkimiz var. 

Ayağa kalkacağız

Dünya Kupası’ndan elendikten sonra ülkesine dönen Portekiz’de, Pepe geçmişi unutup geleceğe bakmaları gerektiğini söyledi. Beşiktaşlı yıldız oyuncu, “1 aya kalmadan yeni maceralar için hazır olmalıyız. Bütün zorluklarla başa çıkmak için güçlü olmalıyız. Kaybettiğimiz için üzgünüz ancak hayat devam ediyor” dedi.