Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu

Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu
Güncelleme:

Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor 11 yıl aradan sonra katılacağı Şampiyonlar Ligi için geri sayıma başladı. Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katılacak Trabzonspor'un muhtemel rakipleri de belli oldu.

Spor Toto Süper Lig'i 38 yıl aranın ardından şampiyon olarak tamamlayarak tarihi bir sezonu geride bırakan Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak için Devler Ligi'nde play-off turunda mücadele edecek.

Ön eleme maçlarının ikinci ayağının da tamamlanmasının ardından bordo mavililerin karşılaşacağı muhtemel rakipleri belli oldu.

2 Ağustos TSİ 13.00’da gerçekleşecek kura çekiminde Karadeniz temsilcisinin muhtemel rakipleri şu şekilde oldu:

Kopenhag

Kızılyıldız / Pyunik

Ludogorets / Dinamo Zagreb

Sheriff / Viktoria Plzen

Fırtına turu atlaması halinde 11 yıl aradan sonra Devler Ligi'ne katılım sağlamış olacak. Gruplar için kura çekimi 25 Ağustos’ta gerçekleşecek. Karadeniz ekibi play-off turunda elenirse yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

GRUPLARA KALMASI HALİNDE 19 MİLYON EURO

Şampiyonlar Ligi’nde gruplara katılım bedeli 15 milyon 640 bin Euro, yayın geliri 2 milyon 700 bin Euro, katsayı geliri olarak ise 1 milyon 137 bin Euro olarak belirlendi. Trabzonspor gruplara direk katılması halinde 19 milyon euro gibi ciddi bir rakamı kasasına koyacak. Karadeniz ekibi Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalırsa, Fenerbahçe elendiği için 1 milyon euro daha fazla gelir elde edecek. Gruplarda galibiyete 2 milyon 800 bin Euro, gruplarda beraberliğe 930 bin Euro verilecek.

TUR ATLARSA PARA YAĞACAK

Son 16 turuna kalan takımlara 9 milyon 600 bin Euro, çeyrek finalde 10 milyon 600 bin Euro, yarı finale kalma 12 milyon 500 bin Euro ve finale kalmaya 15 milyon 500 bin Euro verilecek. Şampiyon ise ekstra olarak 4 milyon 500 bin Euro daha kasasına koyacak.