''Amacımız UEFA Kupası'na gidebilmek''

''Amacımız UEFA Kupası'na gidebilmek''

İstanbul Başakşehir'in futbolcusu Doka, amaçlarının Avrupa kupalarına katılmak olduğunu söyledi.

İstanbul Başakşehir'in Brezilyalı futbolcusu Francisco Lima da Silva(Doka), amaçlarının ligde ilk 4 sırada yer alarak Avrupa kupalarına katılmak olduğunu söyledi. Teknik direktör Abdullah Avcı da ilk yarı itibariyle bulundakları konumdan son derece mutlu olduklarını belirtti.

8 Ocak'tan beri Antalya'nın Belek ilçesinde ligin ikinci yarısına hazırlanan İstanbul Başakşehir, yağmur altında çalıştı. Akşam yapılan antrenmanda futbolcular, koşu ve ısınma hareketlerinin ardından koordinasyon çalışması gerçekleştirdi. Bu arada antrenman sırasında elektrikler kesilince futbolcular, karanlıkta çalışmak zorunda kaldı.

Öte yandan antrenman öncesinde teknik direktör Abdullah Avcı ve Brezilyalı futbolcu Doka, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

8 Ocak'ta Antalya'ya geldiklerini hatırlatan teknik direktör Abdullah Avcı, "Yarın ilk hazırlık maçımızı oynayacağız. Bir de 17 Ocak'ta bir hazırlık maçımız var. Hava şartları yağmur soğuk bugüne kadar öyle geldik; ama çalışma programımızda bir aksilik olmadan devam ettik son derece sağlıklı gidiyor." şeklinde konuştu.

BULUNDUĞUMUZ KONUM BİZİ SON DERECE MUTLU EDİYOR

Sezon başından beri takım savunması üzerine çok çalıştıklarını anlatan Abdullah Avcı, "Oyuncu grubu da bunun karşılığını son derece sağlıklı bir şekilde verdi. Bu sisteme ve oyun anlayışına inanıp sonuç almaya başlayınca bunu daha fazla sahiplendi. Bugün itibariyle 16 haftada bizim ve oyuncu grubu için önemli olan oyun kalitesini korumaktı. 16 haftanın 15 haftasında gelişerek büyüyen bir oyun kalitesi vardı. İkinci yarı itibariyle bu oyun kalitesini korumak ve lige yeni çıkmış bir takım olarak da buralarında dolaşmak bizi son derece mutlu ediyor. Bu 6 aylık sürede çok çabuk mesafe kat ettik. Umarım bunun karşılığını da ikinci yarı itibariyle sağlıklı bir şekilde alırız." diye konuştu.

ilk devrenin son maçında Fenerbahçe karşısında ortaya koydukları performansın takım üzerinde oluşan baskının sonucu olup olmadığı yönündeki soruya tecrübeli teknik adam, "Fenerbahçe maçında onu yaşadık. Oyun kalitemiz performansımız o anlamda düşmüştü. Bizim rakipler gibi stresli bir durumumuz yok. Bizim için önemli olan sahanın içinde her an ciddi olmamız gerekiyor. Skor ne olursa olsun oyun prensiplerine sadık kalarak oynamamız gerekiyor. Baskı olacağına düşünmüyorum. Takım içinde tecrübeli oyuncular var. Beklentilerin üzerinde bir performansımız var. Biz özgüveni olan bir takımız. Bir şey kazanmadık bir şey de kaybetmedik bu şekilde yolumuza devam edeceğiz." karşılını verdi.

Transfer yapıp yapmayacaklarıyla ilgili de Abdullah Avcı, "Sezon başı sayımız çok fazlaydı. 6 oyuncu ile yollarımız ayrıldı. Bugün itibariyle 22 oyuncuyuz. Kağıt üzerinde oyuncu lazım mı? Ama doğru oyuncu ekip ve biz çalışıyoruz. Doğru oyuncu olursa bir iki oyuncu katabiliriz; katamazsak da yolumuza devam edeceğiz. Ama önümüzdeki sezonla ilgili de hazırlıklarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Abdullah Avcı, takımının genel anlamda ortaya koyduğu yüksek performansı, başkan ve yönetimin kendilerine tanıdığı çalışma şartlarının iyi olmasına bağladı.

Başkan ve yönetim kuruluna teşekkür eden Abdullah Avcı, şöyle devam etti: "Çok sağlıklı bir ortamda çalışıyoruz. Baskının olmadığı, özgürce hareket edebildiğimiz ve oyuncu grubunun da mutlu olduğu bir ortamdayız. Bireysel performanstan çok takım performansı bizim için önemli. Takım oyunu son derece önemli. Mutluluk var, saygı var sevgi var. Bununla birlikte sahaya yansıyan olumlu şeyler var. Çok mu iyi yapıyoruz her şeyi yok. Çok da kötü yapmıyoruz arada gidiyoruz; ama gelişiyoruz. Umarım bu gelişmeye de devam edeceğiz. İkinci yarı bu istikrarı korumak bizim için önemli."

TÜRK FUTBOLUNUN SORUNU YABANCI SAYISINI AÇMAK YA DA KAPAMAK DEĞİLDİR

Abdullah Avcı, son olarak yabancı kuralıyla ilgili de "Bunları çok uzun zamandır konuşuyoruz. Özellikle ben çok konuştum. Eğitimle ilgili konuştuğumda başlık olmuyor. Başka şey konuştuğunda o başlık oluyor. Türk futbolunun sorunu yabancı sayısını açmak ya da kapatmak değildir. Türk futbolunun sorunu, yerli yabancı rekabetini sağlayacak eğitim amaçlı yapılacak yatırımlardır. Umarım bu yatırımlar yapılır. Bu yatırımlar yapılırsa da bunun karşılığı sabırla zaman içinde alınacak şeylerdir. Eğer yabancı sayısını açtın, altyapıdan yatırım yapmıyorsun kısıyorsun bu çözüm değildir. Bu emek harcanan bir projedir. Buna kulüplerin de bizlerin de destek olması gerekiyor. Sorun, yabancı yerli rekabetini sağlayacak ortamı oluşturmaktır.5'er tane Selçuk, Burak, Emre Belözoğlu çıkartırsan yerli mi alırsın yabancı mı alırsın ona bakarsın. Bu konuyla benim ifadem hep böyle oldu. Bundan sonra da böyle olacak." diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul Başakşehir'in başarılı futbolcusu Doka da ilk yarıyı çok iyi geçirdiklerini belirterek, amaçlarının ikinci yarıda ilk 4 içinde yer almak olduğunu söyledi.

Doka, şu ifadeleri kullandı: "ilk yarıyı çok iyi bir şekilde geçirdik. İlk yarıyı 4. sırada bitirdik. Şu anda hazırlıklarımız çok iyi bir şekilde devam ediyor. Amacımız ikinci yarıda aynı şekilde hatta daha da üstüne koyarak yine 4 sırada bitirmek amacımız sezon sonunda UEFA'ya gidebilmek." 

Cihan