''Quaresma'yı istediler''

''Quaresma'yı istediler''

Erdal Torunoğulları, Sporting Kulübü Başkanı Carvalho’nun, Quaresma için teklif yaptığını açıkladı

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Torunoğulları, Sporting Kulübü Başkanı Carvalho’nun, Quaresma için teklif yaptığını açıkladı, “Kendisine futbolcumuzu bırakmayacağımızı söyledim. Zaten Quaresma da takımdan ayrılmak istemiyor” ifadelerini kullandı.

Sporting Kulübü’nün, eski oyuncusu Ricardo Quaresma için Beşiktaş’a teklifte bulunduğu ortaya çıktı. Siyah-beyazlı kulübün Dış İlişkiler Sorumlusu Erdal Torunoğulları, Portekiz basınına yaptığı açıklamada Lizbon ekibinin, Quaresma’yı kadrosuna katmak istediğini bildirdi.

Sporting Kulübü Başkanı Bruno de Carvalho ile arasında geçen görüşmenin detaylarını paylaşan Torunoğulları, “İstanbul’daki Sporting maçından önce Başkan Carvalho sözlü olarak devre arası transfer dönemi için Quaresma’yı bizden resmen istedi. Ben öncelikli olarak Beşiktaş tarihinde bu kadar sevilen oyuncunun çok az görüldüğünü belirterek Quaresma’yı bırakma gibi bir düşüncemizin hiçbir zaman olmadığını söyledim. Fakat yine de bu tekliflerini yönetime ve teknik heyete ileteceğimi aktardım” dedi.

Quaresma’nın Beşiktaş’ta çok mutlu olduğunu da dile getiren Erdal Torunoğulları, “Açık konuşmak gerekirse Sporting’in teklifini kulüpte kimseye iletmedim. Kesinlikle şu an için oyuncuyu göndermemiz söz konusu bile olamaz. Ayrıca Quaresma da ne devre arasında ne de sezon sonu Beşiktaş’tan ayrılmak istemiyor. Tribünlerin onu sevdiği kadar o da Beşiktaş taraftarını çok seviyor” diye konuştu.

‘Tam kadro çıksınlar!’

Erdal Torunoğulları, Sporting Teknik Direktörü Jorge Jesus’un maça yedek kadroyla çıkabilecekleri yönündeki sözlerini de değerlendirdi. Beşiktaşlı yönetici, “Beraberlik bize yetiyor ama Beşiktaş her maça kazanmak için çıkar. İki takımın denk kuvvetler olması nedeniyle bu zorlu maçın berabere biteceğini düşünüyorum. Umarım Sporting karşımıza aslardan oluşan bir kadroyla çıkar. Çünkü Beşiktaş güçlü rakiplere karşı daha iyi oynuyor. Geçen seneki Liverpool maçları bunun en net örneği” yorumunu yaptı.

Milliyet