Beşiktaşlı taraftarlar için şok karar !

Beşiktaşlı taraftarlar için şok karar !
Güncelleme:

Bursaspor-Beşiktaş maçını tribünden izlemek isteyen Bursa’da oturan bir siyah beyazlı taraftarın bunun için önce İstanbul’a gitmesi gerekecek.

Sadece Bursalılar değil, diğer illerden maça gitmek isteyenler de İstanbul’dan kaldırılacak otobüslerle toplu halde Bursa’ya gidecek.

İki kulüp taraftarları arasında yaşanan gerilimden ötürü yıllardır uygulanan yasak kalktı, ancak yetkililer yine de tedbiri elden bırakmıyor. Bunun için de çok sıkı tedbirler devreye sokuldu.

İL GÜVENLİK KURULU ŞARTI

Bursaspor, Beşiktaş’a 2 bin 50 bilet ayırdı. İşte bu biletlerden birini Bursa’da yaşayan bir Beşiktaşlı alırsa, kendi kentindeki stada gidebilmesi için önce İstanbul’a gitmesi lazım. Bursa İl Güvenlik Kurulu’nun “Beşiktaş taraftarları İstanbul’dan toplu halde Bursa Stadı’na gidecek” şartı nedeniyle, maça gitmek isteyen kim olursa olsun önce İstanbul’a gelecek.

KONVOY HALİNDE GİDECEKLER

İstanbul İl Güvenlik Kurulu da bu karara iştirak etti. Böylece Bursaspor-Beşiktaş maçını Bursa ve çevre illerden gelenler dahil, Ankara, Eskişehir, Mersin ve Konya gibi tüm şehirlerden gelecek taraftarlar, İstanbul’da toplanacak. Taraftarlar, güvenlik kontrolünde konvoy halinde Bursa’ya gidecek.

Ligin ilk yarısında da Bursalılar, yoğun önlemler altında İstanbul’a gelmişti.

Hürriyet