Denizli'den flaş transfer açıklaması

Denizli'den flaş transfer açıklaması

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Galatasaray'da teknik direktör Mustafa Denizli basın toplantısı düzenliyor.

Mustafa Denizli'nin açıklamaları şöyle:
 
'Yarım saat önce yaptığımız görüşmede transfer olumsuz sonuçlandı'

'Donk ve Linnes aramıza katıldı. Gelecek arkadaşların, belirli bir yaş sınırının altında olması lazım, Donk'u bu yaş grubunun dışında değerlendiriyorum ama diğer arkadaşların tamamı 25'in altında olacak. Şu anda da 25 yaşının altında 3 tane oyuncu için girişimlerimiz var. Önümüzde 15 gün var. Yarından sonra bir transfer gerçekleşir. Önümüzdeki hafta da bir tanesi gerçekleşir. Şu an görüşüp transfer görüşmesini sonuçlandıramadığımız 3 tane futbolcu oldu. Bu hafta sonu itibariyle ümit ediyorum ki üçüncü arkadaşımız da aramıza katılır.  Yarım saat önce gerçekleştirilen bir görüşmede transfer, oyuncunun kulübü tarafından olumlu sonuçlanmadı. Kupa maçından sonra aramızdan 3-4 arkadaşımız ayrılacak. 
 
Yardımcı antrenör konusu
Teknik direktör olarak görev yaptığım tüm takımlarda futboldan yeni ayrılmış kişileri yardımcım olarak seçtim. Bundan sonra da böyle yapacağım. Henüz böyle düşünen bir arkadaşın benimle teması olmadı. Ama aklımda birkaç kişi var. Teknik kadromda birlikte çalışmayı düşündüğüm 1-2 isim var. Kısa sürede sizlerle paylaşacağım.
 
'Sağlıksız bulduğum her şeyi değiştiriyorum'
Zorluk derecesi yüksek bir camiadayız. Hedefler yüksek oldukça, zorluk da artıyor. Bizi zorlayabilecek bütün koşulları ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu kadar kısa sürede, yaklaşık 35 gün civarında 9 maç oynadık. Bu çalışmalarım dışında benim ilgi alanımı oluşturan saha dışı olaylarla da uğraşıyorum. Tesislerimizde büyük değişiklikler oluyor. Restoranlardan çalışma odalarına kadar büyük fiziki değişiklikler yapıyoruz. Bir bütün olarak değerlendirdiğimiz zaman bütün bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hem fiziki hem mental değişim istiyoruz. Sağlıksız bulduğum her şeyi değiştiriyorum, değiştirmeye de devam edeceğim. Yan faktörleri de çabuk bir şekilde hayata geçiriyoruz. Bunun 2. yarıda takıma yansıması mutlaka olacaktır. Takıma yansıyan algı da bu yönde. Ama tabii ki zorlu bir süreçte olduğumuzu biliyoruz. Galatasaray takımı olarak buna hazırlıklıyız. Yeni yürüdüğümüz yollarda yeni ufuklar açılacaktır. Bunu istiyoruz. Eksiklerimiz tabii ki mutlaka olacaktır. Bunları asgariye indirdiğimiz sürece bunu daha iyi gerçekleştirebileceğiz.”
 
'Umut'un yaşadıkları herkesi üzüyor'
Umut Bulut için ortaya çıkan tablo beni üzüyor. Umut tek başına değerlendirilecek bir unsur değil. Onun yaşadıkları, buradaki herkesi üzüyor. Onun kaçırdığı pozisyonlar, futbol hayatında hepimizin yaşadığı, futbolun içide olan şeyler. Etle tırnak gibi...Yeterli skoru yakaladığımız halde böyle bir tepkinin ortaya çıkması tabi ki bizim tasvip ettiğimiz bir olay değil. Galatasaray taraftarı biraz daha sağduyulu davranırsa bu durumun değişebileceğini düşünüyorum. Daha evvel gereksiz polemikler belki bu konuda bir sorun yaratmış olabilir. Yani sadece pozisyonların ortaya çıkardığı bir durum değil. Büyük bir ihtimalle bunu net olarak gösteriyorum. Anlık tepkiyi gösteren insanların bu tepkilerden pişmanlık duyduğunu düşünüyorum. Umut’u bağırlarına basacaklardır.”
 
Sakat futbolcular
Podolski yaklaşık 3 aydır bileğindeki ağrı ile mücadele ediyor. Maçlara iğne ile çıkıyordu.Burak ve Sneijder son maçlarda oynamadılar ama bugünden itibaren görev verdiğim taktirde yüzde 100 olmasa da oynayabilirler. Hamit de topla çalışmalara başladı. 10 günlük süre içerisinde de takıma katkı sağlamaya başlayacak.
 
Şampiyonluk yarışı
Şampiyonluk yarışında önümüzde 1 değil, 2 rakip var. Bu durum iddialı konuşmamızı engelliyor. Şampiyonluk mücadelesinin içinde sürekli var olabilmemiz için önce kendi işimizi doğru yapmamız gerekiyor.Ligdeki son 5 maçta beklediğimizden 3-4 puan fazla puan kaybettik. Gerekli reaksiyonları veremedik. Hangi rakibimizin zor olduğunu söylemek mümkün değil. Ortada bir ton puan var.40 gün içinde 11 maçımız var. Yorucu bir süreç bizi bekliyor.
 
Transfer tercihi
Söylediğim yaş grubu itibariyle bu çizgi kolay erişilebilir değil. Hem genç hem görev yapabilecek oyuncu sayısı yurtiçinde çok az. Bu sayı azaldıkça, rakamlar 2-3’e katlanıyor. Bütçemizi sınırlı kullanmak zorundayım. 3 kıtada arayışlara çok yoğun devam ediyoruz. Birebir teması çok fazla gerçekleştiremediğimiz ülkelerden dolayı transferde çok zorlandık. Gerçekleşmeyen transferlerden 2 tanesi birinci tercihim, 1 tanesi de ikinci tercihimdi. Öncelikli olarak, alternatifi az olan bölgelere transfer yapmaya çalışıyoruz.Transfer listemizde yerli futbolcular pek olmadı. Galatasaray ayarında ve bizim aradığımız kriterde isimler Türkiye'de az. 20'li yaş grubunda görüştüğümüz ve alamadığımız isim Fransa'daydı. Şartları zorladığımız 18 yaşlarındaki ise Danimarka'da.