Fenerbahçe Kadıköy'de kayıp !

Fenerbahçe Kadıköy'de kayıp !

Fenerbahçe, yeni sezon öncesi 6. hazırlık maçında Ukrayna’nın Dnipro takımını ağırladı, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Şükrü Saracoğlu’nda yeni transferleri ve hocasıyla taraftarlarının karşısına çıkan F.Bahçe, Ukrayna’nın Dnipro ekibi karşısında umduğunu bulamadı. Kopuk ve ritimsiz bir oyun ortaya koyan Pereira’nın öğrencileri Alves’in kendi kalesine attığı golle 6. maçında ilk yenilgisini tattı

Fenerbahçe, yeni sezon öncesi 6. hazırlık maçında Ukrayna’nın Dnipro takımını ağırladı, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Vitor Pereira da ilk yenilgisini almış oldu.

Şükrü Saracoğlu’nda yeni transferleri ve hocasıyla bir nevi sezon açılışı yapan sarı-lacivertliler, geçen sezonun Avrupa Ligi finalistini konuk ederek en ciddi hazırlığını da yaptı. Sahaya 4-2-3-1’den 4-4-2’ye dönebilecek bir kadro kuran Pereira, ideale yakın bir kadro ile çıktı.

Rakip ise bu haftasonu başlayacak lig yarışı öncesi daha hazır durumdaydı. Tek eksiği en büyük gücü Konoplyanka’yı transfer döneminde kaybetmekti. Dengede başlayan maçta 19. dakikada Diego’nun Fernandao’ya gönderdiği top alkışlandı. 36’da ilk kez organize top yapan Fenerbahçe’de Diego’nun uzaktan şut denemesi heyecanlandırdı.

37’de ise Sivas maçına benzer şekilde önce Kjaer sonra Alves’in hatalarına Volkan da eklenince Dnipro öne geçti: 1-0. 39’da karşılık vermeye çalışan sarı-lacivertlilerde Diego iyi şut çıkardı.

Değişiklikler yetmedi
İkinci devrede tempo konusunda yine vasat kalan Fenerbahçe, yaptığı 4 değişiklik sonrası pozisyon buldu. 60’da Şener’in ortasında Sow değerlendiremedi.

72’de Nani’nin kullandığı kornerde arka direkte vuruş şansı bulan Kjaer kaleci Boyko’yu geçemedi. Orta alanda oyun ritmi tutturamayan Pereira’nın takımı, kopuk bir görüntü sergiledi. Holmen’in özellikle vasat kalması oyun temposunu aşağıda tuttu.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Volkan Bayarslan, Erdem Bayık, Arkın Akgöl

FENERBAHÇE: Volkan (5), Gökhan (5) (Dk.58 Şener 5), Alves (4) (Dk.74 Kadlec 4), Kjaer (5) (Dk.74 Ba 4), Caner (5) (Dk.58 Hasan Ali 4), Souza (4) (Dk.46 Meireles 5), Holmen (5), Diego (5) (Dk.58 Sow 4), Stoch (4) (Dk.58 Alper 4), Nani (5), Fernandao (4) (Dk.74 Uygar 4)
DNİPRO: Boyko (6), Matos (6), Douglas (6), Papa Guye (7), Fedetsiky (6), Kankava (6), Gama (6) (Dk.60 Bliznichenko 5), Fedorchuk (6) (Dk.60 Bezus 5), Rotan (5) (Dk.74 Yevhen 4), Kalinic (5) (Dk.46 Seleznyov 5), Matheus (6)

GOL: Alves (Dk. 37 k.k)
SARI KART: Kankava (Dnipro)

Milliyet