Fenerbahçe'nin La Liga'ya mı ? İlk açıklama geldi

Fenerbahçe'nin La Liga'ya mı ? İlk açıklama geldi
Güncelleme:

İspanyol basını, Fenerbahçe'nin Trabzonspor maçında yaşanan olaylar sonrası ligden çekilme kararını değerlendirirken, Fenerbahçe'nin La Liga'da yer alıp alamayacağı konusunda da dikkat çeken bir analiz yayımlandı.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında zirve takipçisi Fenerbahçe deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 yendi. Maçın ardından yaşanan olaylar dünya futboluna damga vurdu.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar sonrası sarı lacivertlilerin ligden çekilme iddiası gündeme gelirken, yapılacak genel kurulda bu durum değerlendirilecek.

Yaşanan bu durumun ardından bazı haber kaynaklarda Fenerbahçe'nin Jupiler Ligi, Eredivisie, Ligue 1 ve La Liga'ya başvurmayı düşündüğü ifade edilirken, İspanyol medyasının önde gelen kaynaklarından Marca bu durumu değerlendirdi.

Fenerbahçe'de genel kurul kararı alındı ve kurulda ligden çekilme dahil alınabilecek aksiyonların değerlendirilebileceği açıklandı. Bazı haber kaynaklarında Fenerbahçe'nin Jupiler Ligi, Eredivisie, Ligue 1 ve La Liga'ya başvurmayı düşündüğü ifade edildi.

Fenerbahçe La Liga'ya katılabilir mi ?

Marca gazetesinden Rodrigo Gonzalez, Fenerbahçe'nin neden La Liga'da yer alamayacağını yazdı. İspanya yasalarına göre ülke dışından herhangi bir takım ulusal ve yerel liglerde boy gösteremez. Ancak bir ülke bunun dışında. Yasalara göre Andorra kulüpleri İspanya liglerinde yer alabilir.

Barcelona bile La Liga'da olmayabilir

Dünyanın en ünlü Katalan kulübü Barcelona, Katalonya bağımsız olmadığı için La Liga'da yarışabiliyor. Ancak Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etmesi sonrası yeni gelişmeler olabilir.

La Liga Başkanı Javier Tebas, 2017 yılında Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etmesi halinde Barcelona'nın La Liga'da yer almayacağını açıkladı.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı cezalarına yerel seçim rötarı

Trendyol Süper Lig'te bundan tam 10 gün önce oynanan ancak maç sonrasında Türk futbol tarihine kara bir leke olarak geçen Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından çıkan olaylarla ilgili cezaların hala açıklanmamış olması "yerel seçimler öncesi saha kapatma cezasını duyurup Trabzonsporlu taraftarları kızdırmayalım stratejisi" iddialarını da beraberinde getirdi.

Trendyol Süper Lig’de Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan mücadele sonunda bordo mavili taraftarların sahaya girmesi ile arbede yaşanmıştı.

Fenerbahçe’de bazı futbolcuların taraftarlarla kava etmesi sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) vereceği cezalar hala merak konusu...

Normalde her Salı günü açıklanan PFDK sevkleri geçen hafta açıklanmamış ve bu haftaya ertelenmişti. 

Trendyol Süper Lig'te bundan tam 10 gün önce oynanan ancak maç sonrasında Türk futbol tarihine kara bir leke olarak geçen Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından çıkan olaylarla ilgili cezaların hala açıklanmamış olması

17 Mart pazar günü oynanan ve üzerinden olaylı maçın üzerinden tam 10 gün geçmesine rağmen hala cezaların neden açıklanmadığı ise yerel seçimler öncesinde dikkat çeken tartışmaları beraberinde getirdi.

PFDK kararları ile ilgili Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) sevklerinin bugün, gün içerisinde açıklanması bekleniyordu ancak öyle olmadı. 

Yeşil sahaları karalayan çirkin olaylar sonrasında Trabzonspor'da saha kapatma cezası verilmesine kesin gözüyle bakılırken spor kulislerinde "31 Mart yerel seçimleri öncesinde açıklanacak cezalar Trabzon'daki seçim sonuçlarını etkileyebilir. Bu nedenle TFF kararı açıklamıyor" iddialarını gündeme getirdi.

Trendyol Süper Lig'te bundan tam 10 gün önce oynanan ancak maç sonrasında Türk futbol tarihine kara bir leke olarak geçen Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından çıkan olaylarla ilgili cezaların hala açıklanmamış olması

Yerel seçimlere 4 gün kala spor kulislerinden yükselen bu iddialar PFDK'nın ve TFF'nin sessizliğini koruması nedeniyle git gide güçleniyor.

Bugün açıklanan PFDK'ya sevk kararları arasında Trabzonspor ve Fenerbahçe için ise sadece Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç'un, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın yapmış oldukları açıklamalar nedeniyle PFDK'ya sevk edildiği belirtildi. Ancak futbol tarihimize kara leke olarak geçen maçla ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Trendyol Süper Lig'te bundan tam 10 gün önce oynanan ancak maç sonrasında Türk futbol tarihine kara bir leke olarak geçen Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından çıkan olaylarla ilgili cezaların hala açıklanmamış olması

13 gözaltı var

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylarda 13 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i çıkarıldıkları 2. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmış, 8'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bugün açıklanan PFDK kararları

Diğer taraftan bugün açıklanan PFDK kararlarına göre; 

- FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü’nün, 13.03.2024 tarihinde Kulüp Başkanı Yıldırım Ali Koç’un basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda yer alan beyanlarının kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yayınlanması suretiyle “sportmenliğe aykırı hareket” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

- TRABZONSPOR A.Ş. Kulübü’nün, 20.03.2024 tarihinde Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan’ın basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda yer alan beyanlarının kulüp resmi sosyal medya hesabından (youtube) yayınlanması suretiyle “sportmenliğe aykırı hareket” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

- ERTUĞRUL DOĞAN’ın (Trabzonspor A.Ş. Kulübü Başkanı) 20.03.2024 tarihinde kulüp resmi sosyal medya hesabında (youtube) yayınlanan beyanlarında yer alan “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.