İşte Fenerbahçe'deki çöküşün 5 nedeni

İşte Fenerbahçe'deki çöküşün 5 nedeni

Fenerbahçe'de başarısızlığın nedenleri araştırılıyor. Pereira, sorunlara çözüm bulmaya çalışıyor.

1. Silbaştan değişim
2. Pereira uyumsuzluğu
3. Kondisyon eksikliği
4. Üst üste sakatlıklar
5. Sow’un ayrılışı

Fenerbahçe’nin Molde maçındaki oyunu ve aldığı skor camiada büyük hayal kırıklığı yarattı. Sarı-lacivertlilerdeki çöküşün nedenleri 5 başlık altında toplandı.

İşte sarı-lacivertlilerdeki çöküşün sebepleri:

1. Pereira gelirken, takım silbaştan değişti. Geçen sezon yapılan her şey yanlış ve hiç doğru birşey yokmuş gibi hareket edildi. Bu sebeple kaleden, forvet pozisyonuna kadar köklü bir değişim yaşandı. Geçiş süreci çok radikal ve keskin olunca sıkıntılar baş gösterdi.

2. Teknik direktör Pereira’nın farklı anlayışı ve antrenman sistemine daha uyum sağlanamadı. Özellikle takımda kalan yerli oyuncular bunun sıkıntısını fazlasıyla yaşadı. Sezona 4-4-2 ile başlansa da Pereira bu sistemden vazgeçip üçlü orta sahaya döndü. Sistem belirsizliği ve oyuncuların yerlerinin değişmesi, takımın oturmasını engelledi.

3. Net bir şekilde takımın fizik açıdan hazır olmadığı ortaya çıktı. Salonda kondisyon yüklemeleri yapmayı tercih etmeyen Pereira, saha çalışmaları ile takımını güçlendirmeye çalıştı. Ancak şu an için gözüken bu çalışmalar pek olumlu sonuç vermedi.

4. Sakatlıkların etkisi sonuca doğrudan tesir etti. Kjaer ve Souza gibi takımın omurgasını oluşturan sert iki oyuncunun yokluğu takımı kırılgan yaptı. Diego’nun olmadığı Kasımpaşa ve Molde maçlarında yokluğu çok net ortaya çıktı.  Hücum anlamında tüm yük Nani’ye kalınca üretkenlik azaldı.

5. Takımda en etkili isimlerden biri olan Sow’un ayrılması da olumsuz etki yaptı. Planlarda böyle bir ayrılık yoktu ve Pereira’nın jokeriydi. Hem kanatta hem de ileri uçta kullanmayı planlıyordu. Halen boşluğu dolmadı.

Milliyet