Kendini 'feda' etti !

Kendini 'feda' etti !

Milli oyuncu, siyah-beyazlı kulübün 5 milyon euro bonservis kazanacak olmasının da etkisiyle Çin’e gitmeyi kabul etti.

Kartal’ın başarılı stoperi Ersan Gülüm, Shandong Luneng’in teklifini kabul etti. Çin ekibinden yıllık 2,5 milyon euroya yaklaşan bir teklif alan tecrübeli futbolcunun kısa süre içinde resmi sözleşme imzalayacağı bildirildi.

Shandong Luneng’in yaptığı teklifi çok cazip bulan Ersan Gülüm, Beşiktaş’ın da para kazanmasını isterken, ‘FEDA’ döneminde yaptığı fedakarlığın ardından ikinci kez kulübüne maddi katkı sağladı. Fikret Orman’ın başkanlığa geldiği 2012 yılında 1,2 milyon euro olan senelik ücretini 750 bin euroya indiren 28 yaşındaki futbolcu, Türkiye’den binlerce kilometre uzaktaki Çin’e gitmeyi kabul ederek adeta bir kez daha ‘FEDA’ dedi. Siyah-beyazlı kulübün, transferin resmiyet kazanması halinde yaklaşık 5 milyon euro bonservis bedeli kazanacağı öğrenildi.

Shandong Luneng ile yapılan transfer görüşmelerini birkaç gün içinde borsaya bildirecek olan siyah-beyazlı yöneticilerin, başarılı oyuncuya, “Beşiktaş her zaman senin evin. Bu kulübün kapıları sana hep açık olacak. Yaptığın maddi ve manevi fedakarlıklar asla unutulmaz” dedikleri aktarıldı.

Çin kulübüyle her konuda anlaşma sağlayan Ersan’ın ise “Burada güzel günler yaşadım. Sakatlık dönemimde kulüp yanımda oldu. Bu transferde kulübümün menfaatleri de söz konusu olduğu için çok mutluyum” ifadelerini kullandığı kaydedildi.