Muhammet'e başkan tavsiyesi

Muhammet'e başkan tavsiyesi

Trabzonspor'da lig ve kupada attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken 18 yaşındaki Muhammet Beşir'e, kulüp başkanı Muharrem Usta'dan tavsiye geldi.

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Gaziantepspor maçında galibiyet golünü  atan genç futbolcu Muhammet Beşir, dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.
 
Muhammet Beşir ile ilgili olarak maçtan sonra sosyal medya hesabı  üzerinden açıklama yapan Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, "Muhammet  Beşir... Geleceğimiz sizlere emanet. Aman çok çalış ve sakın "oldum" deme. Seni  tebrik ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Burak Yılmaz'a benzetiliyor
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, genç oyuncu için "Çok hızlı, fizik gücü iyi olan bir oyuncu. Asgari  ücret alıyor. Trabzonspor'da uzun süre forma giyeceğine inanıyorum. Babası,  amcası daha önce futbol oynamış. Ağabeyi de Trabzonspor'da forma giydi. Kendisi  şımaracak bir oyuncu değil" değerlendirmesinde bulundu.
 
N'Doye ile karşılaştırma
 
Trabzonspor'da 5 yıllık boş mukaveleye imza atan ve asgari ücrete  oynayan Muhammet Beşir, teknik direktör Sadi Tekelioğlu'nun takımın başına  getirilmesinin ardından ilk olarak ligde Eskişehispor maçında son 9 dakika oyuna  girerek 1 gol kaydetti.
 
Daha sonra Nazilli Belediyespor ile Ziraat Türkiye Kupası'nda son 5  dakika forma giyen genç oyuncu, dün de Gaziantepspor ile yapılan kupa maçında 21  dakikaya 1 gol sığdırdı. Genç oyuncu, 3 maçta 35 dakika süre alıp, 2 gol attı.
 
Sezon başında İngiltere'nin Hull City takımından 3 milyon 150 bin avro  bonservis bedeli ve 3 yıl için toplam 7,5 milyon avro garanti ücret karşılığında  toplam 10 milyon 650 bin avroya (yaklaşık 34 milyon liraya) anlaşılan N'Doye ise  14 maçta 893 dakika forma giyerken, sadece 1 gol atabildi.
 
Senegalli futbolcu, tek golüne Nazilli Belediyespor ile yapılan kupa  maçında ulaştı.
 
Araklıspor'dan geldi
 
Trabzon'un Araklı ilçesinde doğan Muhammet Beşir, futbola Araklıspor  altyapısında başladı.
 
Daha sonra Trabzonspor altyapısında forma giymeye başlayan genç  oyuncu, sezon başında 5 yıllık profesyonel sözleşme imzalamıştı.