Quaresma'dan bomba iddia ! ''Şampiyon olmadan...''

Quaresma'dan bomba iddia ! ''Şampiyon olmadan...''

Beşiktaş'ın yeni transferi Ricardo Quaresma Avusturya kampında basının karşısına geçti.

Beşiktaş'a geri dönen Ricardo Quaresma, Avusturya kampına katıldığı ilk günde basının karşısına geçti.

Quaresma'nın açıklamaları şöyle;

"GEÇMİŞTE OLAN GEÇMİŞTE KALDI"

Başkanımızla konuştum. Geçmişte kalan geçmişte kaldı. Geleceği düşünüyoruz. Kupalar kazanmak için büyük bir isteğim var. Orman bana, geçmişte olanın geçmişte kaldığını ve sadece gelecekteki başarılar için çalışmamı söyledi.

"BENİ EN ÇOK ÜZEN..."

Beni en çok üzen o dönem şampiyon olamamamdır. Beşiktaş'la şampiyonluk yaşamadan kariyerimi  sonlandırmak istemiyorum. Burada kupalar kazanmak ve başarılı olmak için yeni sayfa açıyorum.

"TAKIMA YARDIM ETMEK İSTİYORUM"

Dubai'de mutlu değildim. Porto'ya dönüş benim için mutluluk vericiydi. Yakından tanıdığım bir yerdi. Burada da mutluyum. Geçmişle ilgili uzun uzun konuşmak istemiyorum. Benim için önemli olan bugün ve bugünden sonra yapacaklarım. Takım arkadaşlarıma yardım etmek, elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum Hiçbir oyuncu tek başına maçı çözemez, bu bir takım oyunudur.

Şenol hoca deneyimli ve değerli bir teknik direktör. Onunla çalışmak benim açımdan da önemli. Kariyeri boyunca büyük başarılar yaşamış biri. Umarım onunla birlikte burada başarılı olur kupalar kazanırız.

7 NUMARAYI MI GİYECEK?

7 numarayı çok seviyorum, onu isterdim ama bu numarayı giyen bir arkadaşım var, ona saygı duymak zorundayım. 07 olur, 77 olur önemli değil. Önemli olan kulübün beklentisine karşılık verebilmek.

İyi bir takımız, genç bir takımız. Tanıdığım kişiler var. Kalitesi yüksek bir kadro. Deneyimli oyuncular da var. Disiplinli bir şekilde çalışacağız.

"TEKRAR SÖYLÜYORUM..."

Beklentiler çok yüksek. En önemli hedef ise kupalar kazanmak. Bana burada gösterilen büyük bir sevgi var. Bu kulüpte bulunduğum ilk günden beri hayalim bu. Tekrar söylüyorum burada kupalar kazanmadan, şampiyon olmadan kariyerimi sonlandırmak istemiyorum."

"PORTEKİZ'DE MAÇLARI İZLEDİM"

Beşiktaş'ı burada olmadığım dönemde yakından takip ettim. Bazı maçlar Portekiz'de canlı yayınlandı, onları izledim. Geçen sezonun genelinde iyi iş çıkarıldı ama son bölümde yaşanan puan kayıpları şampiyonluktan etti takımı.

"TÜRKİYE'DEN BAŞKA BİR KULÜBE..."

Derbi maçları kazanmak istiyoruz tabi ki ama bu maçları kazanmak yetmez. Küçük takım olarak gösterilen maçlar vardır. Bu maçları da iyi şekilde geçirmek gerekir. Ben bu kulübe, taraftara hayranım. Dolayısıyla başka bir kulüpte oynamak gibi bir seçeneğim olmadı.

"OLANLA YETİNMEM"

Her teknik direktörün çalışma yöntemi var. Şenol Güneş kariyeri boyunca birçok başarı elde etmiş bir isim. Tamamen bugüne ve geleceğe odaklandım. Karakter olarak hiçbir zaman olanla yetinmiyorum. Şimdiye kadar oynadığım kulüpler üst düzey takımlardı. Beşiktaş da kendimi iyi hissedip mutlu olduğum bir kulüp. Buraya dönmemdeki en büyük motivasyon buydu.

RAKİPLERİN TRANSFERLERİ...

Beşiktaş olarak iyi bir takımız. Rakiplerin yaptığı hiçbir hamle bizi endişelendirmez. Türkiye Liig önemli bir lig. İyi futbolcular geliyor. Bizim için bu sadece motivasyon kaynağı olur. Beşiktaş ailesinin parçası olan herkes işimize odaklanacağız.

"BABA OLMAK DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEYİ"

Baba olmak dünyanın en güzel şeyi. Benim de hayatıma farklılıklar getirdi. Çocuk olduğunda farklı, çocuk olmadığında farklı bir hayat oluyor. Hayat insan her şeyi öğretiyor. Herşeyi de onların iyiliğini düşünerek yapıyorum. Tüm gücümle bu mutlulukla bir an evvel oynamak ve takıma katkı sağlamak istiyorum.