Şampiyon Konya'dan çıkamadı !

Şampiyon Konya'dan çıkamadı !

Şampiyon Beşiktaş, sezonun son maçında Torku Konyaspor'a 2-1 mağlup oldu. 6 maç aradan sonra yenilgiyle tanışan Kartal, sezonu 79 puanla noktaladı.

Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş, sezonu mağlubiyetle tamamladı..

Torku Konyaspor'a konuk olan Kartal, Sosa ile öne geçtiği maçta rakibinin 2 dakikada bulduğu 2 gole engel olamadı ve sahadan puansız ayrıldı..

Osmanlıspor maçıyla şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş antrenman yapmadığı ve maç günü şehre geldiği karşılaşmada etkili performans gösteremedi. Gomez, Quaresma, Tolga ve cezalı Oğuzhan’ın forma giymediği maçta Beşiktaş’ın tek golü 19. Sosa’dan geldi.

Torku Konyaspor ile bu gole iki dakika sonra cevap verdi. Traore’nin 21’de attığı beraberlik golünden sonra Konyaspor’da Holmen bir dakika sonra sahneye çıkarak takımını 2-1 öne geçti.

Maçın geride kalan dakikalarında etkili yağışla birlikte tempo da yükselmedi. Takımlar eşitliği bozamayınca şampiyon Beşiktaş sezonu 79 puanla tamamladı. Torku Konyaspor ise lig tarihinde ulaştığı puanı 66’ya yükselterek sezonu 3. sırada kapattı.

Torku Konyaspor: 2 - Beşiktaş: 1

Torku Konyaspor

Serkan Kırıntılı, Skubic, Ali Turan, Vukovic, Douglas, Ali Çamdalı, Hadziahmetovic, Traore, Meha, Holmen, Rangelov

Beşiktaş

Boyko, Serdar Kurtuluş, Delgado, Marcelo, Tosic, Necip Uysal, Tolgay Arslan, Kerim Frei, Sosa, Olcay Şahan, Cenk Tosun

Goller: Dk. 19 Sosa (Beşiktaş), Dk. 21 Traore, Dk. 22 Holmen (Torku Konyaspor)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90.DK: Ümit Öztürk, maçı bitiren düdüğünü çalıyor. Torku Konyaspor, Beşiktaş'ı 2-1'lik skor ile geçiyor. Torku Konyaspor bu sonuç ile 66 puana yükselirken, Beşiktaş 79 puanla şampiyonluğunu ilan ediyor.

90.DK: Ümit Öztürk, maçın sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre ekliyor.

90.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ömer Ali Şahiner ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren Denys Boyko topu kontrol ediyor.

88.DK: Torku Konyaspor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği, Dimitar Rangelov çıkıyor ve yerini Abdülkerim Bardakçı'ya bırakıyor.

87.DK: Dusko Tosic, Dimitar Rangelov'a yaptığı hareket sonrası avantaja bırakılan pozisyon sonunda sarı kart ile cezalandırılıyor.

87.DK: Hızlı gelişen Torku Konyaspor atağında topla buluşan Ömer Ali Şahiner ceza sahası içine topla ilerleyip vuruşunu yapıyor ancak top kalenin yanından dışarı çıkıyor.

86.DK: Ceza sahası yayının hemen önünde topla buluşan Tolgay Arslan şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri dönüyor.

84.DK: Ali Turan, sarı kart ile cezalandırılıyor.

81.DK: Ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Dusko Tosic topu Olcay Şahan'a bırakıyor. Olcay Şahan topu sağına çekip ayak içiyle vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üstünden dışarı çıkıyor.

81.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Gökhan Töre ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren Ali Çamdalı topu kafa ile uzaklaştırıyor.

79.DK: Orta alandan aldığı kısa pasla topla ilerleyen Rijad Bajic yay önünden sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından dışarı çıkıyor.

78.DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Gökhan Töre ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademedeki oyuncular kafa ile topu uzaklaştırıyor.

76.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Gökhan Töre ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu kafa ile uzaklaştırıyor.

75.DK: Sol çaprazda topla buluşan Cenk Tosun ceza sahası içine girer girmez şutunu çekiyor ancak Serkan Kırıntılı topu kornere tokatlıyor.

75.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Gökhan Töre ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları ön direkte topu kafa ile uzaklaştırıyor.

69.DK: Beşiktaş'da üçüncü ve zorunlu oyuncu değişikliği, omuzundan sakatlanan Kerim Frei çıkıyor ve yerini Mustafa Pektemek'e bırakıyor.

69.DK: Ceza sahası yayı önünde topla buluşan Gökhan Töre vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

65.DK: Nejc Skubic'in attığı uzun pasa hareketlenen Rijad Bajic sağ kanatta ofsaytta kalıyor.

64.DK: Ceza sahası sol çaprazda kısa pasla topla buluşan Cenk Tosun uzaktan şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

62.DK: Savunmanın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Rijad Bajic ofsaytta kalıyor.

62.DK: Torku Konyaspor'da iki oyuncu değişikliği birden, Alban Meha çıkıyor ve yerini Ömer Ali Şahiner'e bırakıyor. Abdou Traore çıkıyor ve yerini Rijad Bajic'e bırakıyor.

59.DK: Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Serdar Kurtuluş ceza sahası içine ortasını yapıyor. Topa hareketlenen Cenk Tosun kafa vuruşunu yapıyor ancak top kaleci Serkan Kırıntılı'da kalıyor.

58.DK: Beşiktaş'da ikinci oyuncu değişikliği, Alexis Delgado çıkıyor ve yerini Gökhan Töre'ye bırakıyor.

58.DK: Hızlı kullanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Kerim Frei pasını sağ kanattaki Serdar Kurtuluş'a gönderiyor. Sağ çaprazdan Serdar Kurtuluş vuruşunu yapıyor ancak top yandan farklı şekilde dışarı çıkıyor.

56.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Alban Meha bu duran topu paslaşarak kullanıyor.

56.DK: Beşiktaş'da ilk oyuncu değişikliği, Necip Uysal çıkıyor ve yerini Atiba Hutchinson'a bırakıyor.

56.DK: Defanstan seken topu kontrol eden Ali Çamdalı sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak Denys Boyko topu tokatlayarak kornere gönderiyor.

51.DK: Tolgay Arslan, Ali Çamdalı'na arkadan yaptığı müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

50.DK: Ceza sahası yayı önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Jose Sosa kaleyi düşünüyor ve şutunu çekiyor ancak Serkan Kırıntılı topu tokatlayarak uzaklaştırıyor.

47.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Tolgay Arslan ceza sahası içine ortasını yapıyor ön direkte Olcay Şahan topu arkaya aşırıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

46.DK: Ümit Öztürk ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve maça Beşiktaş başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Ümit Öztürk, ilk yarıyı uzatmadan bitiriyor. Torku Konyaspor 2-1'lik skor üstünlüğü ile soyunma odasına giden taraf oluyor.

45.DK: Orta sahadan atılan kısa pasla topla buluşan Cenk Tosun topla ilerleyip uzaklardan bir şut çekiyor ancak top üstten farklı şekilde dışarı çıkıyor.

44.DK: Barry Douglas'ın pasına hareketlenen Samuel Holmen ofsaytta kalıyor.

41.DK: Cenk Tosun'un uzaklaştırdığı topla buluşan Alban Meha yay üzerinde bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

41.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Barry Douglas ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren Cenk Tosun topu kafa ile uzaklaştırıyor.

41.DK: Kısa pasla topla buluşan Dimitar Rangelov yay önünden vuruşunu yapıyor ancak kademeye çarpan top kornere gidiyor.

40.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jose Sosa ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu kafa ile uzaklaştırıyor.

39.DK: Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Jose Sosa ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu kafa ile uzaklaştırıyor.

35.DK: Serdar Kurtuluş sağ kanattan ortasını ceza sahası içine yolluyor ancak Alban Meha araya girerek topu uzaklaştırıyor.

33.DK: Sol kanatta kısa pasla topla buluşan Jose Sosa ceza sahası içine ortasını gönderiyor. Topa hareketlenen Olcay Şahan kafa vuruşunu yapıyor ancak top üstten dışarı çıkıyor.

29.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Alban Meha ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu kafa ile uzaklaştırıyor.

24.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jose Sosa ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu kafa ile uzaklaştırıyor.

22.DK: GOOOLL!! Sağ kanattan gelişen atakta Nejc Skubic ceza sahası içine ortasını yapıyor. Denys Boyko topa hareketlenip topu tokatlıyor ancak top Samuel Holmen'e geliyor. Samuel Holmen bekletmeden vuruşunu yapıyor ve Denys Boyko'nun solundan topu ağlar ile buluşturuyor. Torku Konyaspor, Samuel Holmen'in golü ile 2-1'lik üstünlüğü yakalıyor.

21.DK: Golün pasını veren oyuncu Barry Douglas oluyor.

21.DK: GOOOLL!! Sol kanattan gelişen Torku Konyaspor atağında Barry Douglas ceza sahası içine yerden pasını gönderiyor. Penaltı noktasının hemen gerisinde topa hareketlenen Abdou Traore sol ayağı ile şutunu çekiyor ve kalecinin sağından topu ağlara gönderiyor. Torku Konyaspor, Abdou Traore'nin golü ile 1-1'lik beraberliği yakalıyor.

19.DK: Golün pasını veren oyuncu Tolgay Arslan oluyor.

19.DK: GOOOLL!! Sol kanatta topla buluşan Tolgay Arslan bekletmeden pasını Jose Sosa'ya veriyor. Topla birlikte ceza sahası yayının önüne kadar giden Jose Sosa sağ ayağı ile şutunu çekiyor ve kalecinin sağından topu ağlar ile buluşturuyor. Beşiktaş, Jose Sosa'nın golü ile 1-0 öne geçiyor.

18.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jose Sosa ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları topu kafa ile uzaklaştırıyor.

18.DK: Ceza sahası sol çaprazda Cenk Tosun'un pası ile topla buluşan Jose Sosa şutunu çekiyor ancak top kademedeki oyuncuya çarpıp kornere gidiyor.

15.DK: Yay önündeki Dimitar Rangelov'un pası ile ceza sahası içinde topla buluşan Abdou Traore sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak bu top kaleci Denys Boyko'nun ellerinde kalıyor.

10.DK: Sol kanattan gelişen Torku Konyaspor atağında Barry Douglas sol kanattan ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu etkili bir orta olmuyor.

7.DK: Sol çaprazda topla buluşan Alban Meha yerden bir şut çekiyor ancak bu etkisiz bir vuruş oluyor ve kalecinin kontrolünde top dışarı çıkıyor.

6.DK: Uzaklaştırılmaya çalışılan topu kısa pasla önünde bulan Alban Meha sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top kaleci Denys Boyko'nun ellerinde kalıyor.

6.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Alban Meha ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademede Necip Uysal topu kafa ile uzaklaştırıyor.

4.DK: Maçın bu dakikalarında her iki takımda da karşılıklı top kayıpları devam ediyor.

1.DK: Ümit Öztürk maçı başlatan düdüğünü çalıyor ve maça Torku Konyaspor başlıyor.

- Her iki takım oyuncuları da sahaya çıkıyor. Maç seremoniden hemen sonra başlayacak.

- Beşiktaş'da Mario Gomez ligde attığı 26 golle takımının ve ligin en golcü oyuncusu konumunda yer alıyor.

- Torku Konyaspor'da Abdou Traore ligde attığı 6 gol ile takımının en golcü oyuncusu konumunda yer alıyor.

- İki takım arasında oynanan 36 maçın 6'sı Torku Konyaspor'un, 19'u da Beşiktaş'ın galibiyeti ile sonuçlandı. Oynanan 11 maçta ise taraflar birbirine skor üstünlüğü sağlayamadı.

- Beşiktaş'da ise sakatlıkları bulunan; Veysel Sapan, Eslem Öztürk, Luiz Rhodolfo bu maçta yer almazken. Bu maçta dinlendirilen ve izin verilen; Tolga Zengin, Mario Gomez, Ricardo Quaresma ve Veli kavlak bu maçta forma giyemiyor. Oğuzhan Özyakup'un ise kart cezası bulunmakta.

- Antalyaspor'da sakatlığı bulunan; Volkan Fındıklı bu maçta forma giyemiyor.

- Torku Konyaspor ligde topladığı 63 puanla 3. sırada yer alırken, Beşiktaş ise topladığı 79 puanla ligin 1. sırasında ve şampiyonluğunu ilan etmiş durumda.

- Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında mücadelesinde Torku Konyaspor, Konya Büyükşehir Torku Arena'da Beşiktaş'ı konuk ediyor. Saat 19:00'da başlayacak müsabakayı Ümit Öztürk yönetecek.

İLK 11'LER

TORKU KONYASPOR: Serkan, Skubic, Ali Turan, Vukovic, Douglas, Ali Çamdalı, Amir, Meha, Traore, Holmen, Rangelov

BEŞİKTAŞ: Boyko, Serdar, Alexis, Tosic, Marcelo, Kerim Frei, Necip, Tolgay, Sosa, Olcay, Cenk

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 19.00'da başlayacak ve hakem Ümit Öztürk tarafından yönetilecek.

İki takım için de formalite maçı niteliği taşıyan mücadele öncesi Beşiktaş'ta Tolga Zengin, Mario Gomez, Veli ve Quaresma kadroya dahil edilmedi. Oğuzhan Özyakup'un ise kart cezası bulunuyor.

TORKU KONYASPOR - BEŞİKTAŞ

STAT:
 Konya Büyükşehir
HAKEM: Ümit Öztürk
SAAT: 19:00
YAYIN: Lig TV - SPOR3.COM CANLI ANLATIM

TORKU KONYASPOR

Serkan, Skubic, Ali Turan, Vukovic, Douglas, Ali Çamdalı, Amir, Meha, Traore, Holmen, Rangelov

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

BEŞİKTAŞ

Boyko, Serdar, Alexis, Tosic,Marcelo, Kerim Frei, Necip, Tolgay, Sosa, Olcay, Cenk.
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş