Süper Lig yayın ihalesi için rakam ortaya çıktı

Süper Lig yayın ihalesi için rakam ortaya çıktı
Güncelleme:

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Süper Lig yayın hakları için kurduğu ihale komisyonu, yayın gelirini 250 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca Süper Lig'e play-off sisteminin getirilmesi gündemde.

Kulüpler Birliği ile ortaklaşa komisyon kuran TFF, yeni dönem yayın ihalesi için detaylı çalışmalar yapıyor. TFF'nin en büyük hedefi ise 500 milyondan 85 milyon dolar seviyelerine kadar düşen yayın gelirini 250 milyon dolar seviyelerine yeniden çıkarmak.

PLAY-OFF SİSTEMİ GELİYOR

Akşam'da yer alan habere göre, TFF'nin yayın ihalesinden gelecek geliri artırmak için ise ilk planı Süper Lig'e play-off sistemini getirmek. Bu yöntemle derbi ve büyük maçların daha fazla oynatılması sağlanarak daha çok izleyiciye ulaşılacak.

Geçtiğimiz hafta TFF'nin internet sitesinden yayımlanan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfı ile ortaklaşa kurduğu ihale komisyonu aracılığı ile, yeni dönem yayın ihalesi detaylarını nihai aşamaya getirmiştir." denilerek, şu ifadelere yer verildi:

"29 Kasım 2023 tarihinde yayın ihalesi konusunda birlikte çalıştığımız uzman şirket HyperCube ile, 30 Kasım'da ise Kulüpler Birliği ile gerçekleştirdiğimiz toplantılar sonucunda, içinde play-off müsabakalarının da bulunduğu yeni bir lig tasarımı önerisini, öncelikli olarak kulüplerimizin değerlendirmelerine sunduğumuzu belirtiriz. Yayın ihalesi değerini hak ettiği karşılığa taşıyabilmek ve Süper Lig'in marka değerini mümkün olan en üst seviyeye çıkarabilmek için geliştirdiğimiz bu yeni modelin ve ihale paketlerinin detaylarını Kulüpler Birliğinin geri bildirimlerini aldıktan sonra kamuoyu ile paylaşacağımızı bildiririz."

 

Akşam Gazetesi