Trabzonspor efsanesi dönüyor

Trabzonspor efsanesi dönüyor

Trabzonspor ruhu geri dönüyor. Yıllar önce, kendi yetiştirdiği evlatlarıyla şampiyonluklara uzanan bordo-mavililer, Sadi Tekelioğlu’nun göreve gelmesiyle yine gençlere yöneldi.

Yaşadıkları şampiyonlukları kendi yetiştirdiği çocuklarıyla gerçekleştiren bordo-mavililerde, altyapıya dönüş başladı, Tekelioğlu’nun görev yaptığı 50 günlük sürede 11 genç oyuncu forma aldı. Muhammet Beşir şimdiden kendini göstemeyi başardı

Deneyimli teknik adam, altyapıdan beraber çalıştığı oyuncuları kadroya alarak forma şansı verdi. Ligin 12. haftasındaki Gençlerbirliği maçı öncesi takımın başına getirilen Tekelioğlu, 50 günlük görev süresi içerisinde altyapıdan yetişen 11 oyuncuyu maç kadrosuna aldı. Onur Recep Kıvrak’ın yokluğunda kaleci Estaban Alvarado’yu oynatmayan Tekelioğlu, altyapıya kendisinin kazandırdığı Uğurcan Çakır’a forma şansı verdi. Tekelioğlu, bir diğer genç kaleci Yavuz Aygün’ü de bazı maçlarda 18 kişilik kadroya dahil etti.

Tekelioğlu, oyun tarzı Burak Yılmaz’a benzetilen ve geleceğin golcüsü olarak gösterilen Muhammet Beşir’e de forma şansı verdi. Lig ve kupada toplam 77 dakika forma giyen ve asgari ücretle oynayan Muhammet, aldığı kısa süreye 3 gol sığdırdı.
 
Yerli Messi devrede
UEFA tarafından “Türk Messi”, “Yeni Hagi” şeklinde tanıtılan ve geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen Abdülkadir Ömür de son oynanan Adanaspor maçıyla ilk kez bordo-mavili formayı giyen isimlerden oldu. 16 yaşındaki hücuma dönük orta alan oyuncusu, bordo-mavililerde en genç yaşta formayı giyen isim olarak da dikkati çekti.

Sadi Hoca, geçen yıl Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonası’nda birinci olan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin kaptanı Yusuf Yazıcı’ya da forma verdi. 
 
‘Daha çocuklar’
Gençlere büyük destek veren Sadi Tekelioğlu, altyapıda bir ordu bulunduğunu dile getirerek, zamanla diğer oyunculara da şans vermek istediğini söyledi.

Tekelioğlu, “Bu oyuncular daha çocuklar... Şu anda kupa maçları rahatlığıyla oynuyorlar. Daha çok kat edecekleri yol var. Daha çok çalışacaklar. Biz 2-3 senenin hesabını yapıyoruz. Birkaç ay sonranın hesabını yapmıyoruz” dedi.