Yılmaz Vural 4. şampiyonluğun peşinde

Yılmaz Vural 4. şampiyonluğun peşinde

Yılmaz Vural, "İnşallah burada da dördüncüyü başarırım." dedi.

TFF 1. Lig ekiplerinden Göztepe’nin teknik direktörü Yılmaz Vural, daha önce 3 takımı Süper Lig’e çıkardığını belirterek, "İnşallah burada da dördüncüyü başarırım." dedi.

Kariyerinde 1994-1995’te Eskişehirspor, 1995-1996’da Sarıyer ve 2005-2006’da Antalyaspor’u Süper Lig’e çıkaran Yılmaz Vural, geçen sezon Adana Demirspor’un başında play-off’ta şampiyonluğu penaltı atışlarında kaybetti.

AA muhabirinin sorularını cevaplayan Vural, Göztepe’de geçen hafta göreve gelmesinin ardından yoğun bir çalışma programına başladığını söyledi.
Futbolcularla birbirlerini tanımaya çalıştıklarını belirten Vural, ligde Giresunspor ve Boluspor maçlarının ardından 16 Nisan’daki halk oylaması nedeniyle önlerinde yaklaşık 12 günlük bir ara olacağını belirtti.

"Bu lig top oynanan bir lig değil"

Taraftarlardan sabırlı olmalarını isteyen Vural, "Bu lig top oynanan bir lig değil, takımlar daha çok topu uzun vuruyor ve hepsinin ileride esmer oyuncuları var. Çabuk ve iyi oyuncular alıp götürüyor, atıyor sonra üstüne yatıyor. Ben bu takımlara karşı top oynatmaya çalışacağım ama futbol adına ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağım." diye konuştu.

Vural, bu hafta karşılaşacakları Giresunspor’un hızlı hücumlarla sonuca gitmeye çalıştığını ifade etti.

Kapalı savunmaya karşı oynayacaklarını dile getiren Vural, "Dünyanın en iyi takımı kapalı savunmaya karşı tempo yapamaz. Çünkü karşısında duvar var, hızlı giderseniz çarparsınız. Dolayısıyla benim taraftarım da yavaş oyunu zaaf olarak düşünmesin. Biz bir şeyleri organize etmeye çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Takımının başarılı olacağına inandığını vurgulayan Vural, şöyle devam etti:

"Bir hataları, kendilerini belki bu ligin biraz üzerinde görüp ’sanki biz herkesi yeneriz’ mantığı içerisinde oyuna ağırlıklarını koymada çok geç kalmaları. Belki de en büyük hataları bu. Tabii ki konuşuyoruz, uyguluyoruz. Göreceksiniz bu takım iyi oynayacak, futbol oynarken sizi mutlu edecek. İyi oynayan takım hasbelkader bir kere kaybeder ondan sonra da kazanır, diye düşünüyorum. Ayrıca, bu ligin yabancısı değilim. Daha önce 3 kere Süper Lig’e takım çıkardım. İnşallah burada da dördüncüyü başarırım. Süper Lig’den bir takıma da gidebilirdim ama burayı tercih ettim."

AA