UEFA, FIFA toplantısını erteledi

UEFA, FIFA toplantısını erteledi

Platini, toplantının FIFA Başkanı Sepp Blatter'in istifa kararı sonrasında ertelendiğini duyurdu.

UEFA Başkanı Platini, "FIFA'dan dün yapılan istifa açıklaması ve soruşturmaların önceden kestirilemeyen yapısı nedeniyle, Berlin'de bu hafta sonu yapmayı planladığımız toplantının ertelenmesine karar verdim" dedi.

UEFA Başkanı Michel Platini, Berlin'de bu hafta sonu  yapılması planlanan FIFA'daki yolsuzluk iddiaları ve soruşturmalar kapsamındaki  toplantının, FIFA Başkanı Sepp Blatter'in istifa kararı sonrasında ertelendiğini  duyurdu.
 
Platini, yaptığı yazılı açıklamada, "FIFA'dan dün yapılan istifa  açıklaması ve soruşturmaların önceden kestirilemeyen yapısı nedeniyle, Berlin'de  bu hafta sonu yapmayı planladığımız toplantının ertelenmesine karar verdim"  ifadesini kullandı.
 
Platini, "Her gün ortaya çıkan yeni bilgiler nedeniyle durumu  değerlendirmek için zamana ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Böylece, biz de bu  duruma karşı nasıl bir duruş sergilememiz gerektiğini bilebiliriz"  değerlendirmesine bulundu.
 
Başka bir tarihte konuyla ilgili başka bir toplantı yapma  fırsatlarının olacağını ifade eden Platini, "Tekrar toplantı yapma fırsatımız  olacak ve o zamana kadar da daha fazla şey aydınlığa kavuşmuş olacak" ifadelerini  kullandı.
 
Platini, "Berlin'de hafta sonu boyunca UEFA Şampiyonlar Ligi finaline  odaklanacağız"
 
FIFA Başkanı Blatter'in istifası hakkında dün yaptığı açıklamada  Platini, "Zor ama cesurca alınmış doğru bir karardı" değerlendirmesinde  bulunmuştu. FIFA'nın üst düzey yöneticilerinin gözaltına alındığı Zürih'te  düzenlenen operasyonla, 2018 ve 2022 Dünya Kupası kapsamında "kara para  aklandığı" gerekçesiyle geçen hafta açılan soruşturmanın gölgesinde düzenlenen  kongrede Blatter, 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda  tepkiyle karşılanmıştı.