Avustralya Açık'ta finalin adı belli oldu !

Avustralya Açık'ta finalin adı belli oldu !

Avustralya Açık tenis turnuvası finalinde Serena Williams ve Angelique Kerber karşı karşıya gelecek.

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya  Açık'ta, tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı Serena Williams, 4 numaralı seribaşı  Agnieszka Radwanska'yı, 7 numaralı seribaşı Angelique Kerber ise Johanna Konta'yı  2-0 yenerek adını finale yazdırdı.
 
Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen turnuvadaki tek kadınlar  yarı final mücadelesinde, 6 şampiyonluğu bulunan ABD'li Serena Williams ile  2014'ten sonra 2. kez yarı finale çıkan Polonyalı Agnieszka Radwanska karşılaştı.
 
Williams, puan kazandıran vuruşlarda (winner) 18-1 üstünlük kurduğu ve  Radwanska'nın servislerinden yüzde 25 oranında puan çıkarabildiği ilk seti 6-0  aldı. Radwanska, 2. sette fazla sayıda hata yapan rakibine karşı oyunda kalmayı  başarsa da kullandığı 16 ilk servisin 15'inden puan alan Williams, seti 6-4, 64  dakika süren maçı da 2-0 kazandı.
 
34 yaşındaki Williams böylece Avustralya Açık'ta 7'nci, grand slam  turnuvalarında 26'ncı kez finale yükseldi.
 
Kerber ilk finalini oynayacak
 
Kadınlardaki diğer eşleşmede ise Avustralya Açık'taki ilk yarı  finaline çıkan Alman Angelique Kerber ile kariyerinde ilk kez bir grand slamde  son 4'e kalan Büyük Britanyalı Johanna Konta, karşı karşıya geldi.
 
1983'ten bu yana bir grand slamde yarı finale yükselen ilk Büyük  Britanyalı kadın tenisçi olan Konta, oyunu yön veren taraftı ancak çok sayıda  basit hata yapması yüzünden ilk set, 7-5 Kerber'in üstünlüğüyle bitti. 2. sette  daha güçlü servisler atan ve dünya sıralamasının 47. basamağındaki Konta'ya göre  çok az basit hata yapan (5-16) 7 numaralı seribaşı Kerber, 6-2 kazandığı setle  korttan 2-0 galip ayrıldı.
 
Kariyerinin ilk grand slam finaline yükselen Kerber, 30 Ocak Cumartesi  günü yapılacak maçta Serena Williams'ın karşısına çıkacak.