Geri sayım başladı ! Milyonlarca GSM abonesine kritik uyarı...

Geri sayım başladı ! Milyonlarca GSM abonesine kritik uyarı...
Güncelleme:

İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren uyardı. Milyonlarca GSM abonesine, 4,5G faturası uyarısı geldi.

İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, 4,5G’ye geçişle kişilerin internet kullanım miktarlarının da artacağını belirterek, yüksek internet faturalarıyla karşılaşmak istemeyen tüketicilerin ne kadar veri kullandıklarını "Veri Kullanım Hesaplayıcı" hizmetiyle hesaplayabileceğini söyledi.

Özeren, yaptığı açıklamada, mobil haberleşme hızını 3G’ye göre 10 kat artıracak 4,5G teknolojisinin, 1 Nisan itibarıyla kullanılmaya başlanacağını anımsatarak, 4,5G teknolojisiyle internet kullanımının da artacağı uyarısında bulundu.

Tüketicilerin internet kotalarını aşmaları durumunda yüksek faturalarla karşı karşıya kalabileceklerini anlatan Özeren, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hayata geçirilen ve internet sitesinde yer alan Veri Kullanım Hesaplayıcı sayesinde yüksek internet faturalarının önleneceğini ifade etti. 

Özeren, Veri Kullanım Hesaplayıcı sayesinde tüketicilerin; aylık ya da günlük görüntüledikleri sayfa sayısını, gönderdikleri e-posta adedini, izledikleri toplam video ve dinledikleri müzik süresini, yüklediği sosyal medya içeriklerini, oyun oynadıkları zamanı ve diğer kullanımlarını girerek, ne kadar veri kullandıklarını hesaplayabildiğini kaydetti.

Geri sayım başladı ! Milyonlarca GSM abonesine kritik uyarı... - Resim : 1

Kendi alışkanlıklarına ilişkin veri kullanım miktarını belirleyen tüketicilerin, buna göre kota seçebileceğini ya da kotalarını aşıp aşmadıklarını tahmin edebileceğini anlatan Özeren, "BTK, Veri Kullanım Hesaplayıcı'yı bilgi vermek amacıyla hazırladı. Sistemdeki hesaplama kesinlik içermeyip, yaklaşık bir değer ifade edecek. Bu nedenle sistemin fatura doğrulama amacıyla kullanılması mümkün olmayacak." diye konuştu. 

Geri sayım başladı ! Milyonlarca GSM abonesine kritik uyarı... - Resim : 2