Huawei P10 satışa çıkıor

Huawei P10 satışa çıkıor
Güncelleme:

Huawei’nin son amiral gemisi Huawei P10’un Türkiye piyasasına girişi ön satış ile başladı.

14 Nisan’a kadar sürecek olan ön satış süresince Huawei, kullanıcılarına giyilebilir teknoloji deneyimi sunma ayrıcalığıyla, 1.699 TL. değerindeki yeni nesil akıllı saati Huawei Watch 2 ile Leica Akademie İstanbul’da “Mobil Fotoğrafçılık Eğitimi” veriyor. Cihazın satış fiyatı 3.599 TL.

HUAWEI P10'UN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Huawei P10 modeli, bir önceki modelde olduğu gibi Leica işbirliğinin sürdürüldüğü bir model olacak. Teknik özellikler noktasında ise bir süredir gündeme gelen sızıntılar doğruyu yansıtır nitelikte. 2.4 GHz frekans hızında çalışan Kirin 960 işlemcisinden gücünü alacak olan Huawei P10 modelinde, Mali-G71 GPU, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza gibi donanımlar yer alacak. Arayüz noktasında ise Huawei'nin geliştirmiş olduğu EMUI 5.1 sürümüne yer verilecek.

Leica işbirliğini sürdüren Huawei, P10 modelinde 20 Megapiksel ve 12 Megapiksel olmak üzere iki kamera kullanıyor. 20 Megapiksel olan kamera siyah-beyaz (monochrome), 12 Megapiksel olan kamera ise renkli (RGB) fotoğraf çekebilecek. Her iki kameranın da diyafram değeri f/2.2 seviyesinde. Huawei P10 modelinde, P9 modelinde olduğu gibi Summarit lens kullanılmış.

Huawei, P10 ve P10 Plus modellerinde yer alan ön kameralarda da önemli bir yenilemeye gitti. 8 Megapiksel çözünürlüklü ön kamerada da Leica imzası yer alacak ve bu kameraların diyafram açıklığı f/1.9 olarak güncellendi!

Parmak izi tarayıcısını arka taraftan ön alt kısma taşıyan Huawei, bu parmak izi okuyucusunu çok daha işlevsel hale getirdi. Dokunma ve kaydırma hareketlerine duyarlı olan parmak izi okuyucusu, Android işletim sisteminin kontrol butonlarının da görevini üstlenmiş.

Huawei P9 modelinde yer alan 3000 mAh batarya, Huawei P10 ile 3200 mAh seviyesine yükseltilmiş.

Huawei P10 modelinde yer alan 5.1 inç boyutlu ekran Gorilla Glass 5 ile korunacak! Telefonun kalınlığı ise 6.98 mm olarak açıklandı! Tasarım noktasında daha modern ve kavisli hatlara sahip olan Huawei P10 modelinin farklı renk seçenekleri ise Pantone Color ile ortak çalışmalar sonucunda geliştirildi.

Standart renklere ek olarak mavi ve yeşil renk seçeneklerini de tanıtan Huawei, p10 modelinin kalınlığını 6.98 mm olarak açıkladı. Bu boyutlara ve 3200 mAh pil kapasitesine sahip bir telefon için bu kalınlığın çok başarılı olduğunu söylemek mümkün.

Etiketler p10 huawei p10 Huawei