Sarıyer Belediyesi yayınları ile dikkat çekti

Sarıyer Belediyesi yayınları ile dikkat çekti
Güncelleme:

Yüz binlerce kitapseverin ziyaret ettiği 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı sona erdi. Bu yıl da fuarda yerini alan Sarıyer Belediyesi yayınları, edebiyat günlerinde de olduğu gibi büyük ilgi gördü.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı sona erdi. 9 gün boyunca yurt içi ve yurt dışından 800'ün üzerinde yayınevi ile sivil toplum kuruluşunu ağırlandığı fuarda, Sarıyer Belediyesi de kültür yayınları ile edebiyatseverlerle buluştu. Bu yayınların arasında Fakir Baykurt Öykü Yarışması’na katılan öykülerin derlendiği hikâye kitapları, Yeşil Martı dergisi, Yaşar Kemal Sempozyomu ve Fotoğraf Sergisi kitabı yer aldı.

EDEBİYATSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ

Kitap kokusuyla deniz kokusunu bir araya getiren Sarıyer Edebiyat Günleri’nin etkisi TÜYAP kitap fuarında da devam etti. Fuarda Sarıyer Belediyesi standını ziyaret eden vatandaşlar, bu yıl 8’incisi düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen edebiyat günleri için Başkan Genç'i tebrik etti. 

FAKİR BAYKURT ÖYKÜ YARIŞMASI

 ‘Fakir Baykurt Öykü Yarışması'na her yıl Türkiye'nin çeşitli yerlerinden öyküler geliyor. Sarıyer Belediyesi’nin ortaokul, lise, yetişkin ve Fakir Baykurt Öykü Kitabı olmak üzere dört kategoride düzenlediği yarışma sonucunda derece alan öykülerden oluşan kitap fuara katılan edebiyatseverlere ücretsiz olarak dağıtıldı. Özellikle çocukların ilgisinin yoğun olduğu kitaplar, edebiyata olan ilgiyi yıl boyunca canlı tutuyor.

ONUR YAZARI ÖZYALÇINER’DEN BAŞKAN GENÇ’E ZİYARET

Türk edebiyatında 1950 kuşağının önemli öykücülerinden biri olarak gösterilen Adnan Özyalçıner, "Edebiyatımızda 50 Kuşağı" olarak belirlenen TÜYAP Kitap Fuarı’nın bu yılki "Onur Yazarı" olarak ağırlandı. Usta yazar, fuarların düşünce özgürlüğünün ortaya konuluşu açısından önemli olduğuna değinen Özyalçıner, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i ziyaret ederek Sarıyer’de gerçekleşen Edebiyat Günleri için tebrik etti. Özyalçıner ayrıca Genç, için ‘Mahallem İstanbul’ adlı kitabını imzaladı.

HALİL GENÇ KİTAPLARINI İMZALADI

Orhan Kemal Öykü Ödülü’ne sahip yazar Halil Genç, cumartesi günü “Kızıma Bir Yağmur Bırakmalıyım”, “Aşk Yakışır İnsana”, “Heranuş” ve “Damlalar” isimli kitaplarını okurları için imzaladı.

BAŞKAN GENÇ’TEN TÜYAP’A ÖNERİ

38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nı son gününde ziyaret eden Başkan Genç, fuar yetkilileri ile de bir araya geldi. TÜYAP yetkilileri ile sohbet eden Genç, TÜYAP’ta bir öykü yarışmasının gerçekleştirilmesi önerisinde bulundu. Genç, farklı kategorilerde gerçekleştirilecek yarışma ile hem fuara hem de edebiyat olan ilginin daha da artacağını vurguladı. Sarıyer Belediyesi 10 Haziran 2020’de başlayacak olan 9. Sarıyer Edebiyat Günleri’ni de fuarda tanıtarak edebiyatseverlere davette bulundu.