Altın Kozadan Selçuk Üniversitesi filmlerine 2 ödül

Altın Kozadan Selçuk Üniversitesi filmlerine 2 ödül

21. Altın Koza Film Festivali 'Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ‘Belgesel’ ve ‘Deneysel’ kategorilerde yarışan yapımları ‘En İyi Film’ ödülünü kazandı....

21. Altın Koza Film Festivali 'Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ‘Belgesel’ ve ‘Deneysel’ kategorilerde yarışan yapımları ‘En İyi Film’ ödülünü kazandı.

21. Altın Koza Film Festivali 'Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması' ‘Kurmaca’, ‘Belgesel’, ‘Deneysel’ ve ‘Canlandırma’ adı altında dört kategoride yapıldı. Selçuk Üniversitesi toplam 4 ödülün verildiği yarışmada 2 ödül kazandı. Sinema Yazarı Burcu Aykar, Belgesel Yönetmeni Kemal Öner, Oyuncu Cansel Elçin, Yönetmen Yasin Uslu, Canlandırma Yönetmeni Özgül Gürbüz’ün jüri üyeliği yaptığı ‘Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda 4 kategorinin en iyileri belirlendi. Yarışmada Selçuk Üniversitesi yapımı olan ve yönetmenliğini geçen yıl mezun olan Mehmet Emre Gül'ün yaptığı 'Benden Önce' isimli film, ‘En İyi Belgesel Film’; Naci Anıl Konya’nın yönetmenliğini yaptığı 'O2 (Oksijen)' isimli film ise ‘Deneysel’ dalda ödüle layık görüldü. Yarışmanın ‘Kurmaca’ dalında en iyi film ödülü Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Mahmut Telci'nin yönettiği 'Tatmin' isimli filme, ‘Canlandırma’ dalında en iyi film ödülünü ise Ethem Onur Bilgiç'in yönettiği Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yapımı 'Salkım Söğüt' isimli filme verildi.

Altın Koza Film Festivali'nin 'Ulusal Öğrenci Filmleri' dalında yarışan en iyi filmlere 7 bin 500'er TL ödül verilirken, yarışma kapsamında toplam 30 bin TL para ödülü dağıtıldı.

CİHAN