Ankara’ya başkanlık sarayı yapılıyor !

Ankara’ya başkanlık sarayı yapılıyor !

Başkanlık sistemi gelsin mi gelmesin mi diye tartışırken bakın neler oluyor...

Radikal gazetesinde yazan Cüneyt Özdemir, kendi tablet dergisinde çıkan bir haberi bugünkü köşesinden okurlarıyla paylaşmış. Özdemir’in yazısı “Ankara’da Beyaz Saray kimin için yapılıyor?” başlığını taşıyor.

Yazı, Türkiye’deki başlıklık sistemi tartışmalarının geldiği son noktayla başlıyor:

“Başbakan Erdoğan’ın ne dediğini anlamak kolay değil. Bir başkanlık sistemi için ‘olmazsa olmaz’ dediğini görüyorsunuz bir de bakmışsınız gelen olumsuz tepkiler karşısında ‘şart değil diğer maddeler ile birlikte tartışılsın’ dediğini duyuyoruz. Oysa anayasa değişkiliğinin bir numaralı maddesi bu tartışmanın sonucu ile belirlenecek ve yeni anayasa bu cevabın üzerine inşa edilecek..”

ANKARA’YA DEV BİNA

Özdemir yazısının devamında Ankara’da yapılması planlanan inşaatın bilgilerini veriyor:

“İnşaat denilince bu hafta yayımladığımız dipnot tablet’de ilginç bir haber var. JanetNahum mahlası ile yazan ve Ankara kulislerini iyi bilen muhabirimiz Ankara’nın ortasında 300 milyon dolarlık bir Beyaz Saray yapımının ihalesine çıkıldığı haberini yazdı. Atatürk Orman Çiftliğindeki bu başkanlık kampüsü inşaatının yakın bir zamanda başlayacağını duyurdu.

TARTIŞMASI BİTTİ, SARAYI YAPILIYOR

Bu haber önümüzdeki anayasa değişikliği ve başkanlık tartışmaları hakkında fikir vermesi adına önemli. Siyasetçilerin farklı gündemleri olması doğal. İlginç olan bu gündemleri bizlere nasıl tıkır tıkır kabul ettiriyor olmaları. Ankara’daki Beyaz Saray haberleri doğru ise biz birbirimizle başkanlık sistemini tartışaduralım çoktan birileri başkanlık tartışmasını bitirmiş sarayını yaptırıyor. Bütün bu tartışmalar da toplumun gazını alıyor o kadar!

NİÇİN YAPILIYOR ?

Tabii burada önemli bir soru daha var. Biz bu yeni anayasayı “Başbakan Erdoğan ülkeyi daha rahat yönetsin” diye mi yapacağız yoksa ‘daha demokratik bir ülkede yaşayalım’ diye mi? Yoksa asıl mesele Törkiş Beyaz Saray değil..”