Göztepe-altay Maçından Notlar

Göztepe-altay Maçından Notlar

İZMİR’in iki ezeli rakibi profesyonel liglerde 3 bin 825 gün sonra ilk kez karşılaştı. Altay, 10 yıl önce 11 Nisan 2004’te 1'nci Lig’de oynanan son maçı 6-2 kazandı. Göz-Göz ve Altay’ın 13 Ağustos 2012’de TSYD Ege Dostluk Kupası’nda...

İZMİR’in iki ezeli rakibi profesyonel liglerde 3 bin 825 gün sonra ilk kez karşılaştı. Altay, 10 yıl önce 11 Nisan 2004’te 1'nci Lig’de oynanan son maçı 6-2 kazandı. Göz-Göz ve Altay’ın 13 Ağustos 2012’de TSYD Ege Dostluk Kupası’nda oynadığı karşılaşmanın normal süresi 2-2 bitti, siyah-beyazlılar seri penaltılarla rakibini eledi.

Göztepe derbiye rakibine karşı 35 senelik galibiyet hasretiyle çıktı. Sarı-kırmızılılar Altay’a karşı son galibiyetini 9 Eylül 1979’da, 3-1’lik skorla elde etti. Altay taraftarları maç öncesi Göz-Göz tribünlerine karşı, 'Tam 35 sene' diye tezahürat yaptı. Göz-Göz’de İsa ve Sabutay, Altay’da ise Raşit ile İlyas eski takımlarına karşı derbide ilk 11’de sahaya çıkmanın heyecanını yaşadı. Siyah-beyazlılarda eski Göztepeli Fatih ve Yüksel maça yedek kulübesinde başladı. Göztepe’de sakat Metin kadroya alınmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar İsa’yı maç öncesi ısınırken sahanın ortasına davet ederek tribünlere üçlü çektirdi. Sarı-kırmızılılar derbiye son 5, siyah-beyazlılar ise 3 maçı kaybetmemenin moraliyle çıktı. Göztepe Teknik Direktörü Suat Kaya kadroda tek değişiklik yaptı. Hatayspor deplasmanından farklı olarak ilk 11’de cezalı Ramiz’in yerine Enes oynadı. Altay Teknik Direktörü Mesut Toros, cezalı Hüsamettin yerine İlyas’a şans verdi. Suat Kaya ve Mesut Toros teknik direktör olarak ilk derbilerine çıktı. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve Altay Başkanı Aslan Savaşan da ilk derbi heyecanı yaşadı. Karşılaşmayı İzmir Valisi Mustafa Toprak da protokolden izledi.

Yıllar sonra oynanan derbiye ilgi beklenenden azdı. Tribünlerde 12 bin civarında taraftar vardı. Altaylılar Mersinli tarafındaki kale arkası tribünde kendilerine ayrılan 4 bin 200 kişilik yerin yarısını doldurdu. Göztepeliler kapalı tribünü büyük oranda doldururken açıkta büyük boşluklar vardı.

İzmir Emniyeti derbi için Atatürk Stadı çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Stat içi ve çevresinde yaklaşık 2 bin 500 polis, 300 özel güvenlik görev yaptı. Emniyet güçleri kapalı ve Mersinli tarafı kale arkası tribün girişleri arasında otobüsler, çelik çitler ve toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla set oluşturdu. Tribünler arasındaki çitlere de siyah branda gerildi.

Altay ve Göztepeli bir grup taraftar maç öncesi sanayi tarafındaki Güneş Otel’in önünde karşılaştı. Taraftarlar arasında çıkan gerginlik fazla büyümeden sonlandı. Taraftarlar maç boyunca karşılıklı küfür etti. Maçın temsilcisi kötü tezahüratları raporuna yazdı.