Londra 2011 Dünya Güzellik Yarışması İçin Geri Sayıma Başladı

Londra 2011 Dünya Güzellik Yarışması İçin Geri Sayıma Başladı

60 yıl önce Londra'da doğan "Dünya Güzellik Yarışması" başladığı şehre geri dönüyor. 6 Kasım Pazar günü 122 ülkeden temsilci, dünya güzeli unvanı için yarışacak.

60 yıl önce Londra'da doğan "Dünya Güzellik Yarışması" başladığı şehre geri dönüyor. 6 Kasım Pazar günü 122 ülkeden temsilci, dünya güzeli unvanı için yarışacak.

150 ülkede canlı olarak yayımlanacak programı bir milyondan fazla kişinin izlemesi bekleniyor. "Beauty with purpose" (Amacı olan güzellik) sloganını kullanan Dünya Güzellik Yarışması, seçilecek güzelin yardım kuruluşlarına milyonlarca pound kazandırarak bir amaca destek olmasını hedefliyor.

Londra'nın sembollerinden London Eye önünde gerçekleşen basın tanıtımı ile büyük gün için geri sayıma başlayan 122 güzel, arkalarına meşhur Big Ben saat kulesini alarak basına poz verdiler. Güzeller haftalar öncesinden İngiltere'ye giderek yarışmaya hazırlanmaya başladılar. İskoçya'ya da kısa bir tur gerçekleştiren çoğunluğu üniversite öğrencisi güzeller, Cambridge Üniversitesi'ndeki öğrencilerle sosyal sorumluluk programlarını tartıştılar.

Bu yarışmada Türkiye'yi temsil edecek olan 2010 Türkiye İkinci Güzeli Gizem Karaca, 19 yaşında ve İstanbul Üniversitesi'nde Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyor. Henüz yayımlanmaya başlamayan bir dizide başrol oynadığını belirten Karaca, "Yarışmaya katılmak çok farklı oldu, aklımda yoktu. Okulu kazanmış üniversiteye gitmeye hazırlanıyordum. Birinci seçilseydim Miss Universe'ye gidecektim ancak Miss World'e katıldığım için daha mutluyum" dedi.

Karaca, yarışma için sıkı çalıştıklarını belirterek "Derece olur mu olmaz mı bilemem. Yarışmaya 6 gün kaldı çok çalışıyoruz. Her gün koreografilerimiz oluyor. 123 ülke var tüm bu kızların bir araya gelmesi bile bir saati buluyor" ifadesini kullandı.

Cambridge Üniversitesi'ne yaptıkları ziyaretten de bahseden Karaca, "Oranın öğrencileri resmen bize bağırdı; 'Siz kendinizi ne sanıyorsunuz, güzel misiniz?' diye. Şöyle bir şey var, bu yarışmanın amacı güzeli seçmek ama bu güzelin bu dünyaya ne yapacağı önemli. Sadece güzel şeyler mi giyecek yoksa yardıma ihtiyacı olanlara yardım mı edecek" dedi.

6 Kasım Pazar günü Londra Earls Court Merkezi'nde gerçekleşecek olan Dünya Güzellik yarışması, canlı olarak yayımlanacağı 150 ülkede bir milyondan fazla kişiyi ekran başına toplayacak.