Namal’dan 3 Nisan Kutlama Mesajı

Namal’dan 3 Nisan Kutlama Mesajı

AK Parti Karabük Milletvekili aday adayı Sedat Namal, KARDEMİR’in ve Karabük’ün kuruluşunun 78. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.Sedat Namal, 3 Nisan 1937 tarihinde genç Türkiye Cumhuriyet...

AK Parti Karabük Milletvekili aday adayı Sedat Namal, KARDEMİR’in ve Karabük’ün kuruluşunun 78. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Sedat Namal, 3 Nisan 1937 tarihinde genç Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ağır sanayisi olan Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atılması ile 13 haneli bir köy olan Karabük, bugün modern Türkiye’nin ekonomik - sosyal ve kültürel anlamda önde gelen illeri arasında yer aldığını söyledi.

Türkiye’de kurtuluşunu değil, kuruluşunu kutlayan tek il olan Cumhuriyet Kenti Karabük, bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan, fabrikalar kuran fabrika unvanına sahip Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 78. yıldönümünü kutlayacağız diyen Namal, mesajında şunları ifade etti:

“Türkiye sanayisinin kalbi olmanın dışında ülkenin birçok önemli sanayi kuruluşunun, barajların, köprülerin de mimarı olmuştur. Karabük’te ülkenin her köşesinden farklı bir renk ve kültür görebileceğimiz gibi, ülkemizin her köşesinde de Karabük’ün bir eserini görmemiz mümkündür. Bizden sonra gelecek nesillere teslim etmek için emanet aldığımız Karabük’ümüzü, hep birlikte, el ele, tek yürek halinde mücadelesini vererek, daha ileriye, hak ettiği konuma gelin birlikte taşıyalım. Bu vesile ile; Karabük’ün ve KARDEMİR’in kurulmasında emekleri geçen başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dönemin devlet adamlarını saygı ve rahmet anıyor, tüm hemşehrilerime saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum. Karabük’ümüzün kuruluşunun 78. yılı kutlu olsun" dedi.