Valinin azarladığı öğretmen tepki yürüyüşünde hayatını kaybetti

Valinin azarladığı öğretmen tepki yürüyüşünde hayatını kaybetti

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunmak üzere gittiği Termal Fen Lisesi’nde, kıyafetlerini eleştirdiği ve azarladığı iddia edilen öğretmen Halil Serkan Öz (42), dün yapılan tepki yürüyüşünün ardından...

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunmak üzere gittiği Termal Fen Lisesi’nde, kıyafetlerini eleştirdiği ve azarladığı iddia edilen öğretmen Halil Serkan Öz (42), dün yapılan tepki yürüyüşünün ardından kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Öz'ün cenazesi, Yalova Şehir Mezarlığı morguna konuldu.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, geçtiğimiz hafta Yalova Fen Lisesi’nde gerçekleştirdiği ziyarette iddiaya göre kılık kıyafetinden dolayı Eğitim-Sen Yalova Şubesi üyesi olan matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ü sınıf içerisinde, "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler seni dilenci zannedip para verirler" şeklinde azarlayarak sınıftan kovdu. Yine iddiaya göre Vali Cebiroğlu, okul idarecilerini de tersleyerek, öğretmenle ilgili soruşturma açılmasını istedi. Bunun üzerine dün, Gazipaşa Caddesi üzerinde Eğitim-Sen Yalova Şubesi, Türk Eğitim Sen Yalova Şubesi, Eğitim-İş Sendikası Yalova Şubesi ve Aktif Eğitim Sen Yalova Şubesi tarafından ortaklaşa 'Öğretmene Saygı Yürüyüşü' düzenlenerek Vali Selim Cebiroğlu protesto edildi.

Bu yürüyüşe katılan ve daha sonra fenalaşan matematik öğretmeni Öz, Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradan Bursa’ya sevk edilen ve ambulansta giderken iki kez üst üste kalbi duran Halil Serkan Öz'ün kalbi müdahalelerle tekrar çalıştırıldı. Hastanede de bir kez kalbi duran öğretmen, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Halil öğretmenin eşinden boşandığı, anne ve babası ile birlikte yaşadığı öğrenildi.

CENAZE YALOVA'YA GETİRİLDİ

Advertisement

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun azarladığı iddia edilen ve yürüyüş sırasında hayatını kaybeden matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ün cenazesi Bursa'dan Yalova Şehir Mezarlığı'na getirilerek morga konuldu. Vefat eden öğretmenin meslektaşları ve ailesi de cenazenin getirilmesi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Merhum öğretmen Halil Serkan Öz'ün cenazesi, bugün ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

CEVAT GÜNEŞ: YALOVA VALİSİ’NİN BİR DAKİKA BİLE GÖREVDE OTURMAMASI LAZIM

Cenazenin getirilmesinin ardından açıklama yapan Eğitim-Sen Yalova Şubesi Başkanı Cevat Güneş, Vali Cebiroğlu'nun görevden alınması gerektiğini söyledi. Güneş, “Bugün, geçen hafta Yalova Valisi tarafından öğretmen arkadaşlarımıza, öğrencilerimize yapılan hakareti dört sendika olarak protesto yürüyüşü yaptık. Yürüyüşümüz bitmeye yönelik arkadaşımızın fenalaştığı haberi geldi. Baskıya dayanamadı, sindiremedi, kabullenemedi. Büyük bir tahribat yaratmıştı Yalova Valisi’nin tutumu. Bugün maalesef eylem sırasında fenalaştı arkadaşımız. Ambulansla hastaneye götürülürken iki defa kalbi durdu, iki defa hayata döndürüldü. Hastanede bir kez daha kalbi durdu. Bir kez daha hayata döndürüldü. 200 bin kişilik şehirde, Yalova’da anjiyo yapacak bir mekanizmanın olmamasından dolayı arkadaşımızı maalesef kaybettik. 20 dakika önce hastaneye yetiştirebilseydik belki aramızda olacaktı. Yetiştiremedik, üzgünüz. Acımız büyük. Bu saatten sonra arkadaşımızın ölümüne sebep olan Yalova Valisi ile ilgili her türlü girişimde bulunacağız. Bu yaptığı yanına kalmayacak. Meslektaşlarımızı, arkadaşlarımızı rencide eden, arkadaşlarımıza hakaret eden, öğretmenlik mesleğini hiçe sayan bu tavrı kabullenmemiz mümkün değil. Can verdik bugün. Bu cezasız kalmamalı. Burada yetkililere sesleniyorum; Bir dakika bile Yalova Valisi’nin görevde oturmaması lazım. Derhal görevden alınması lazım. Acımız büyük. Arkadaşımıza son yolculuğunu gerçekleştireceğiz. Tüm meslektaşlarımızın, Milli Eğitim camiasının başı sağolsun.” şeklinde konuştu. CİHAN

text-ad
Bu araçların fiyatı uçacak! ÖTV yüzde 4'ten yüzde 50'ye çıkıyor Bu araçların fiyatı uçacak! ÖTV yüzde 4'ten yüzde 50'ye çıkıyor Arka Sokaklar'ın Mesut Komiseri Şevket Çoruh'un 15 yaş küçük eşi güzelliğiyle baş döndürdü Arka Sokaklar'ın Mesut Komiseri Şevket Çoruh'un 15 yaş küçük eşi güzelliğiyle baş döndürdü Zammın yarısı silindi, yarısı kaldı... Akaryakıt fiyatlarına toplam 7,28 TL indirim geldi! Zammın yarısı silindi, yarısı kaldı... Akaryakıt fiyatlarına toplam 7,28 TL indirim geldi! Soruşturmaların Nostradamus'u Cem Küçük davalık oldu! Soruşturmaların Nostradamus'u Cem Küçük davalık oldu! Anayasa Mahkemesi engelli araç alımındaki ÖTV istisnasını iptal etti Anayasa Mahkemesi engelli araç alımındaki ÖTV istisnasını iptal etti Yöneticisinden hamile çalışanına mide bulandıran tepki: ''Ben sana sevişmek yok demedim mi?'' Yöneticisinden hamile çalışanına mide bulandıran tepki: ''Ben sana sevişmek yok demedim mi?'' DEM Partili vekil Meclis kürsüsünden Kürtçe beddua etti DEM Partili vekil Meclis kürsüsünden Kürtçe beddua etti Zehra Güneş'in kardeşi İrem Güneş ablasına hem güzellikte hem de sahada rakip oldu Zehra Güneş'in kardeşi İrem Güneş ablasına hem güzellikte hem de sahada rakip oldu Milyonlarca kök maaş mağduru emekliye müjde: En düşük emekli maaşına zam geliyor! Milyonlarca kök maaş mağduru emekliye müjde: En düşük emekli maaşına zam geliyor! Tatlı Hayat'ın Menekşesi Asuman Dabak'a Amerika'dan ''Nasrettin Hoca'' ödülü Tatlı Hayat'ın Menekşesi Asuman Dabak'a Amerika'dan ''Nasrettin Hoca'' ödülü
Ayşe Ateş'ten duruşmaya damga vuran ifade: ''Hayatta kalmak istiyorsa itirafçı olsun'' Ayşe Ateş'ten duruşmaya damga vuran ifade: ''Hayatta kalmak istiyorsa itirafçı olsun'' ÖTV düzenlemesiyle hangi araçların fiyatı artacak? ÖTV düzenlemesiyle hangi araçların fiyatı artacak? Şeyma Subaşı sosyal medyasızlıktan çabuk vazgeçti; dönüşü olay oldu! Şeyma Subaşı sosyal medyasızlıktan çabuk vazgeçti; dönüşü olay oldu! Türk-İş'ten iktidara grev resti: Tarih verip grev kararını açıkladılar! Türk-İş'ten iktidara grev resti: Tarih verip grev kararını açıkladılar! Marmara Denizi'nde bir korkutan deprem daha Marmara Denizi'nde bir korkutan deprem daha 30 yıldır kayıptı! Trafik kazası geçirince bulundu 30 yıldır kayıptı! Trafik kazası geçirince bulundu Güç kaybeden altın fiyatları için çöküş tahmini! Güç kaybeden altın fiyatları için çöküş tahmini! MasterChef'e katılan yarışmacının anlattıkları olay oldu MasterChef'e katılan yarışmacının anlattıkları olay oldu 42 yaşında olduğuna 42 şahit gereken Bergüzar Korel güzellik sırrını açıkladı 42 yaşında olduğuna 42 şahit gereken Bergüzar Korel güzellik sırrını açıkladı 18 yaşında tecavüze uğrayıp hamile kalmıştı... Eski nişanlısı tarafından katledildi! 18 yaşında tecavüze uğrayıp hamile kalmıştı... Eski nişanlısı tarafından katledildi!