ABD'de bir ilk! Temsilciler Meclisi Başkanı görevden düşürüldü

ABD'de bir ilk! Temsilciler Meclisi Başkanı görevden düşürüldü
Güncelleme:

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, Cumhuriyetçiler içindeki desteğinin azalmasının ardından mecliste yapılan oylamada görevinden düşürülerek, ülke tarihinde kendi partisinden üyelerin de oylarıyla koltuğundan edilen ilk meclis başkanı oldu.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Matt Gaetz, Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin görevinden edilmesi için önerge sundu.

Yapılan oylama sonucunda ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy görevden düşürüldü.

Önerge, 210 “hayır” oyuna karşın, 216 “evet” oyuyla kabul edildi. 8 Cumhuriyetçi de McCarthy’nin görevden alınmasına “evet” oyu verdi.

Yeni bir başkan seçilene kadar Temsilciler Meclisi’ne geçici başkan olarak Cumhuriyetçi Temsilci Patrick McHenry atandı.

McCarthy, modern ABD tarihinde kendi partisinden üyelerin oylarıyla görevinden düşürülen ilk Temsilciler Meclisi Başkanı olarak kayda geçti.

TRUMP'TAN ELEŞTİRİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump, oylama öncesi kendi sosyal medya platformu TruthSocial’dan yaptığı açıklamada Cumhuriyetçilerin kendi arasındaki çekişmesini eleştirdi.

Trump, “Cumhuriyetçiler neden sürekli kendi aralarında kavga ediyor? Neden ülkemizi mahveden radikal sol Demokratlarla mücadele etmiyorlar?” ifadesini kullandı. (AA)

text-ad
İran'ın İsrail'e intikam saldırılarının yıkımı ağır oldu! İran'ın İsrail'e intikam saldırılarının yıkımı ağır oldu! Etçil sarı kız örümceği Türkiye'de bir kez daha ortaya çıktı Etçil sarı kız örümceği Türkiye'de bir kez daha ortaya çıktı İsrail, İran'da nükleer tesisi vurdu: Türkiye'de radyasyon alarmı! İsrail, İran'da nükleer tesisi vurdu: Türkiye'de radyasyon alarmı! Turistlerin özel görüntülerini yayınlayan sözde sosyal medya fenomeni müstehcenlikten gözaltında! Turistlerin özel görüntülerini yayınlayan sözde sosyal medya fenomeni müstehcenlikten gözaltında! İsrail'in saldırılarının ardından İran'dan Türkiye'ye göç dalgası mı başlıyor ? İsrail'in saldırılarının ardından İran'dan Türkiye'ye göç dalgası mı başlıyor ? İsrail - İran savaşı sürerken, Türkiye'nin ünlü plajında gece yarısı endişelendiren görüntü İsrail - İran savaşı sürerken, Türkiye'nin ünlü plajında gece yarısı endişelendiren görüntü Hazal Çağlar ile  Samet Akaydın nişanlandı Hazal Çağlar ile Samet Akaydın nişanlandı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakkabısının fiyatı dudak uçuklattı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakkabısının fiyatı dudak uçuklattı Türkiye'nin yerli SİHA'sının ateşlediği ÇAKIR hedefi otonom hedef tanıma sistemi ile vurdu! Türkiye'nin yerli SİHA'sının ateşlediği ÇAKIR hedefi otonom hedef tanıma sistemi ile vurdu! Prof. Dr. Naci Görür'den 4,0 büyüklüğündeki deprem sonrası yeni depremler uyarısı Prof. Dr. Naci Görür'den 4,0 büyüklüğündeki deprem sonrası yeni depremler uyarısı
İran bu sefer de İsrail'e ''psikolojik'' saldırı başlattı: Görüntüler olay oldu! İran bu sefer de İsrail'e ''psikolojik'' saldırı başlattı: Görüntüler olay oldu! Fahriye Evcen ile Burak Özçivit çiftinin herkesi şaşırtan çok özel yaz tatili Fahriye Evcen ile Burak Özçivit çiftinin herkesi şaşırtan çok özel yaz tatili Kapkaçcıları pazarcı ve simitçi kılığındaki polisler yakaladı Kapkaçcıları pazarcı ve simitçi kılığındaki polisler yakaladı ''Candan Sisters'' ölüm döşeğinde hastaneyi de sosyal medyaya çevirdi ''Candan Sisters'' ölüm döşeğinde hastaneyi de sosyal medyaya çevirdi Bingöl'de büyük deprem Bingöl'de büyük deprem Marmaris'in tepki çeken gece kulüplerine baskın: Hepsi kapatıldı! Marmaris'in tepki çeken gece kulüplerine baskın: Hepsi kapatıldı! Durmak yok; zamlara devam! Akaryakıta yine, yeniden zam geliyor! Durmak yok; zamlara devam! Akaryakıta yine, yeniden zam geliyor! Heimlich manevrası bu sefer de bir kediyi ölümden kurtardı Heimlich manevrası bu sefer de bir kediyi ölümden kurtardı Berna Laçin Yeni Akit'in hadsiz haberini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya sordu! Berna Laçin Yeni Akit'in hadsiz haberini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya sordu! Kapadokya'da 2 sıcak hava balonu peşpeşe düştü: Ölü ve yaralılar var! Kapadokya'da 2 sıcak hava balonu peşpeşe düştü: Ölü ve yaralılar var!