AP Başkanı hayatını kaybetti

AP Başkanı hayatını kaybetti
Güncelleme:

İtalya'da iki haftadan uzun süredir tedavi gören Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, bu sabah hayatını kaybetti.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli'nin hayatını kaybettiğini, sözcüsü Roberto Cuillo Twitter hesabında açıkladı. Sassoli'nin cenaze programı gün içinde kamuoyuna açıklanacak.

26 ARALIK'TA HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

BBC'de yer alan habere göre; 65 yaşındaki Sassoli, bağışıklık sistemindeki bozukluk sonrası 26 Aralık'ta hastaneye kaldırılmıştı. Sassoli'nin durumunun ciddi olduğu açıklanmış, AP Başkanı'nın tüm resmi faaliyetleri iptal edilmişti.

Eylül ayında da zatürre nedeniyle hastaneye kaldırılan Sassoli, uzun süre AP'nin oturumlarına başkanlık edememiş ve Avrupa Birliği zirveleri gibi üst düzey toplantılara da katılmamıştı.

Sassoli, 17-20 Ocak'ta Strasburg'daki oturumda yapılacak AP başkanlık seçiminde yeniden adaylığını koymamıştı.

DAVID SASSOLI KİMDİR?

30 Mayıs 1956'da Floransa'da doğan David Sassoli, 30 yıldan uzun süre gazetecilik yaptıktan sonra siyasete atıldı. David Sassoli, politik yaşamı öncesi İtalya'da tanınmış bir haber sunucusuydu.

Sassoli, 2009'da AP üyesi, 2019'da ise AP Başkanı seçildi. AP'deki en büyük ikinci grup olan merkez soldaki Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı'ndan olan Sassoli açıklamalarını, AB yetkililerinin aksine İngilizce ve Fransızca değil, İtalyanca yapıyordu.


Sassoli, ekim ayındaki büyükelçiler krizi sırasında Twitter hesabındaki paylaşımında, "10 büyükelçinin istenmeyen kişi ilan edilmesi Türk hükümetinin otoriterleşmesinin bir işareti" yorumunu yapmış ve "Sindirilmeyeceğiz. Osman Kavala'ya özgürlük" demişti.